4 tipy, jak přežít strach z létání

Tagy:  strach z létání, dovolená, pobyt, zájezd, fobie, zábava, let, prášky, terapeut

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak přežít strach z létání

Letecká doprava rok od roku expanduje. Z původně pár leteckých společností je dnes seznam o stovkách položek, ze kterých můžete vybírat dle libosti. Také letenky jsou podstatně levnější, než tomu bylo dříve, a tak lze létat z jednoho konce planety na druhý, za poměrně příjemné peníze. Létání zkrátka vládne světu a značně zjednodušuje jakoukoliv dopravu mezi vzdálenými destinacemi.

Pokud ale odjakživa trpíte strachem z létání, pravděpodobně vás nezajímají levné letenky ani strava na palubě, ale chcete mít celý proces, hodně rychle za sebou. Pravděpodobně vám nikdo nemusí zdůrazňovat, že je letecká doprava tím nejbezpečnějším druhem transportu, jaký si jen lze představit. Vám se hlavou hodí jediná myšlenka – spadneme a všichni umřeme. Strach z létání je psychický blok, který však lze překonat, a to pomocí několika tipů, které překvapivě fungují.

Nelétejte sami

Pakliže vás padající letadla budí ze spaní, samostatný let, je pro nejspíš naprostou katastrofou. A není se čemu divit. Člověk během menší turbulence snadno zazmatkuje. Proto je ideální, mít vedle sebe blízko a pokud možno optimisticky naladěnou, osobu, která vás uklidní a dodá vám pozitivní energii.

Autor: kuba-bozanowskiAutor: kuba-bozanowski

Zabavte se

Velmi důležité je, se na palubě letadla nějak zabavit, neboť sledování krajiny a mraků z okýnka, je pro váš strach prostě nemyslitelné. Nebojte se přibalit si s sebou oblíbenou knihu, časopisy o módě nebo o tom, co vás zajímá a baví, dále si vezměte nabitý ipod plný písniček a také notebook s příjemný filmem, jež vás dostane do jiné nálady a díky kterému možná zapomenete, jak moc se bojíte létání. Pakliže poletíte více jak 3 hodiny, můžete se těšit na sledování seriálů a filmů přímo v letadle.

Nebojte se prášků

Analgetika se v lékárnách neprodávají jen tak z bůhdarma, proto se vůbec nestyďte, pro nějaké zajít. Nejznámějšími léky jsou například pilulky Kinedryl, díky kterým se vám zklidní žaludek, ale také nervová soustava. Pokud ani tyto léky nepomohou, musíte se vydat k lékaři, který vám předepíše něco silnějšího, co otupí vaše smysly a vy si budete připadat jako v naprosto odlišném světě. Co říkáte například na Neuron? Ten vás jen tak nerozhodí a možná vám nebude vadit ani fakt, že s vámi letadlo opravdu padá.

Navštivte terapeuta

Místo dovolené do Thajska raději jedete automobilem do Chorvatka, do USA jste odmítli absolvovat dlouhý let a veškeré dovolené směřují vždy k tomu, abyste se nemuseli přiblížit k letišti? Pak máte vážný problém, který si žádá odborníka. Nemějte proto obavy navštívit specialistu, který možná přijde na to, proč se tolik bojíte a vaše problémy vyřeší rychleji, než jste si vůbec mohli myslet.

Autor: travellingotterAutor: travellingotter

Článek 4 tipy, jak přežít strach z létání byl publikován 1. července 2014 v 14.00 v rubrice Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...