Virgin Atlantic

Tagy:  letecká společnost, new york, létání, cestování, let, levné letenky, letiště, virgin atlantic

Sponzorované odkazy:

Virgin Atlantic

Leteckých společností je na světovém trhu nespočet a stále přibývají, proto můžete mít pocit, že se v jejich nabízených službách a především kvalitě příliš nevyznáte. Pokud jste si oblíbili leteckou dopravu a preferujete ji ať už jedete na letní dovolenou, zimní prázdniny a nebo na eurovíkend, měli byste vědět, s kým je dobré se bez obav vydat do vzduchu a od koho dát raději ruce pryč. Jednou z aerolinií, jež vás přepraví pohodlně, bezpečně a za vcelku příjemné peníze je Virgin Atlantic.

Britská letecká společnost se celým jménem nazývá Virgin Atlantic Airways, cestující na celém světě ji však znají spíše ve zkrácené verzi jako Virgin Atlantic. Založena byla roku 1984, konkrétně 22. června. Svou historií se tedy řadí k těm středně starým společnostem, které mají jisté zkušenosti a turistům mají co nabídnout. Ještě téhož roku aerolinie uskutečnila svůj první let a to na trase London Gatwick a Newark Liberty, Tento vnitrostátní let proběhl hladce a velmi úspěšně, proto společnosti nic nestálo v cestě v dalším rozvoji. Takřka o dva roky později se proto Virgin Atlantic odhodlala k mezinárodním letům, jejichž prvotním cílem byl New York, posléze pak Los Angeles, Boston, floridské Orlando, ale také japonské Tokio. Již v devadesátých letech minulého století byla tedy aerolinie poměrně populární a vyhledávaná. Jako jedna z mála leteckých společností má Virgin Atlantic dvě hlavní základny. Jednu najdete na britském letišti Heathrow a druhou zcela pochopitelně v Gatwicku.

Létejte s Virgin Atlantic, autor: Simon_seesLétejte s Virgin Atlantic, autor: Simon_sees

O faktu, že je aerolinka populární svědčí i statistiky. V posledních letech přepravila Virgin Atlantic na 5 milionů cestujících za rok a čísla stále stoupají. Co se samotných letů a cílových destinací týče, aerolinie lítá do 33 zemí celého světa, konkrétně pak do těch nejnavštěvova­nějších metropolí jako je již zmiňovaný New York či Tokio, ale také do Kuala Lumpuru či do Dilli. Britští obyvatelé svou důvěru do rukou této společností vkládají velmi rádi a jejím službám bezmezně věří.

Letová flotila aerolinie Virgin Atlantic se skládá z několika letounů Airbus A340–300, Airbus A340–600 či Boeing 747–400, přičemž stáří strojů se pohybuje okolo 6 let.

Článek Virgin Atlantic byl publikován 3. listopadu 2013 v 12.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...