Condor - létejte s našimi sousedy

Tagy:  letecká společnost, létání, lety, aerolinie, cestování, letiště, německo, evropa

Sponzorované odkazy:

Condor - létejte s našimi sousedy

České aerolinie zná pravděpodobně každý a spousta Čechů se na jejich služby neustále odkazuje, zatímco jim unikají akční nabídky populárnější a především výhodnějších aerolinek, které mají bohatou historii a působivou pověst. Vystupte ze zaběhlých kolejí a naučte se létat se zahraničními společnostmi. Jednou z nich je například světově proslulá německá linka Condor.

Condor je světově známá letecká společnost, která do světa létání přišla roku 1955,konkrétně 21. prosince. Její původní název zněl Deutsche Flugdients GmbH, dnes tedy známé jako Condor. Firma nemá pouze jednoho vlastníka, jako tomu u většiny aerolinek bývá, vlastní ji hned čtyři společnosti a to Norddeutscher Lloyd, Hamburg-America-Line, Deutsche Lufthansa a Deutsche Bundesbahn.

První let společnost Condor eviduje 29. března 1956 a nutno podotknout, že měl více než hladký průběh. Pasažéři byli bezpečně přepraveni do cílové stanice a navíc si užili pohodový a velice komfortní let. Tímto významným začátkem své kariéry, si Condor vysloužil obdiv a především důvěru tisícovek klientů, kteří se k německé firmě neustále vracejí.

Německá aerolinie má letitou historii, autor: Aero IcarusNěmecká aerolinie má letitou historii, autor: Aero Icarus

Významným rokem pro už tak prosperující aerolinii byl rok 1966, který byl průlomový co se zahraničních letů týče. Cestující se tak poprvé podívali do Thajska, na Srí Lanku či do Dominikánské republiky.

O pět let později se společnost Condor dostala na titulní strany snad všech magazínů, neboť jako úplně první na světě do své letecké flotily zařadila prvotřídní Boeing 747, jinak zvaný jako Jumbo. Dnes s tímto modelem můžete letět u několika jiných aerolinií, ovšem Condoru prvenství právoplatně náleží.

O tom, že se společností Condor lidé opravdu rádi létají svědčí důkaz v podobě statistiky z roku 2006, která říká, že se do vzduchu po taktovkou Condoru vzneslo nad 150 milionů pasažérů, což rozhodně není málo.

Flotila společnosti Condor čítá na 34 letounů, mezi kterými najdete Airbusy A320, Boeingy 757–300 a 9 Boeingy 767–300ER, přičemž stáří jednotlivých strojů je okolo 11 let.

Článek Condor - létejte s našimi sousedy byl publikován 8. července 2013 v 12.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...