Barbados s Condor za 11290 Kč

Tagy:  létání, exotická dovolená, barbados, karibik, condor, levné letenky

Sponzorované odkazy:

Barbados s Condor za 11290 Kč

Exotické ostrovy pro Evropany vždy byly, jsou a budou neskutečně lákavé. A to už jenom proto, že je na nich naprosto odlišná kulturu a flóra, než je tomu u nás. Studené a dlážděné chodníky v exotických krajinách neznají, místo toho vlastní dlouhé písečné pláže a průzračné moře. Pakliže jste propásli šanci na klasickou dovolenou u Středozemního moře, nezoufejte a vydejte se na překrásný Barbados ještě dnes, a to za senzačních 11 290 korun.

Geografie a klima Barbadosu

Barbados je nejvýchodnějším ostrovem Karibiku, konkrétně ležícím v Malých Andách. Lemován je spoustou korálových útesů a sousedí s neméně známými ostrovy jako je Svatý Vincent, Svatá Lucie nebo Grenadino. Překrásný ostrov s rozlohou 430 km² je tvořen především nížinami. Nejvyšší bod zde dosahuje pouhých 337 metrů nad mořem, o horách a kopcích tak nemůže být řeč. To vás ale nemusí nikterak trápit, ostrov je totiž plný zeleně a rostlin, které v České republice rozhodně neuvidíte. Vzhledem k tomu, že je původ ostrova nevulkanický, nemusíte se obávat ani tikajících hodin v podobě spící sopky. S čím se ale, díky své nízké poloze, ostrov často potýká, jsou vysoké vody a hrozí zde také nebezpečí tsunami, které by ostrov mohlo prakticky pohltit.

Počasí je na Barbadosu, stejně jako na okolních exotických ostrovech, tropické a nechybějí ani sezónní deště, které mohou trvat i několik týdnů. Dříve se zde skvěle dařilo tropickým pralesům, ty však byly postupem času skoro vymýceny a nahradily je dlouhé plantáže cukrové třtiny. Než se na ostrově ve velkém rozmohl turistický průmysl a cestovní ruch, sloužila právě cukrová třtina jako hlavní zdroj ekonomické obživy ostrovního státu.

Autor: dpursooAutor: dpursoo

Historie ostrova

Historie ostrova rozhodně není tak květnatá a spletitá, jak by se mohlo zdát. Barbados byl totiž objeven až roku 1536, a to Portugalci. Následně procházel řadou změn a kolonizací, přičemž byl dlouhé roky pod nadvládou Anglie a Spojeného království. Ve 20. století začal bojovat o svá práva a nakonec si roku 1966 vydobyl samostatnost, která mu zůstala až do dnes.

Obyvatelé Barbadosu

Obyvatel zde žije okolo 700 tisíc, což je na ostrov o své rozloze, poměrně málo. Obyvatelé jsou zde stejně tak, jako na většině karibských ostrovech, vstřícní a neuvěřitelně přátelští. Je zde cítit, že si lidé váží cestovního ruchu jako zdroje své obživy a proto se k turistům chovají přívětivě a s úctou.

Létejte s Condorem

Chcete se na Barbados konečně podívat, ale nemáte v plánu zbytečně platit za předražené letenky, které by vás u některých společností mohly stát až 30 tisíc korun? Pak se vydejte na exotickou dovolenou ještě v září a pořiďte si akční letenky od proslulé letecké společnosti Condor. Aerolinie létá po celém světě a známá je především pro svůj komfort a spolehlivé služby.

Autor: Šarūnas BurdulisAutor: Šarūnas Burdulis

Článek Barbados s Condor za 11290 Kč byl publikován 22. září 2014 v 12.00 v rubrice Letenky a Společnosti. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...