Condor - německá letecká jistota

Tagy:  létání, letenky, condor, německo, frankfurt, turisté, cestující, letiště, lety

Sponzorované odkazy:

Condor - německá letecká jistota

Na světě dnes existují stovky leteckých společností od těch největších a nejznámějších korporací, až po menší zapadlé firmičky, o kterých příliš nevíme a které se soustředí především na vnitrostátní lety. My si ale povíme opět o významném leteckém dopravci, který se v tomto odvětví pohybuje již nějaký ten čas, má na svém kontě jisté zkušenosti a svým klientům může s jistotou nabídnou prvotřídní a především maximálně bezpečný servis. Řeč je o německé aerolinii Condor, se kterou se létání bát rozhodně nemusíte.

Známá letecká společnost Condror vznikla 21. prosince roku 1955, čili lze s jistotou tvrdit, že v oboru není žádným nezkušeným nováčkem. Původní název společnosti však nezněl Condor, nýbrž Deutsche Flugdients GmbH, což bylo spojení celkem čtyř vlivných firem – Norddeutscher Lloyd, Hamburg-America-Line, Deutsche Lufthansa a Deutsche Bundesbahn. Pod původním názvem se první let uskutečnil v březnu následujícího roku a u turistů vzbudil velmi pozitivní ohlasy. Již na tehdejší dobu 60. let bylo letadlo prvotřídně vybavené, servis šlapal jako hodinky a letušky byly ochotné a velmi vstřícné. A přesně takové služby by dnes měly nabízet všechny aerolinii, bez ohledu na cenovou kategorii a zařazení.

Condor je pohodlný a spolehlivý, autor: redeoCondor je pohodlný a spolehlivý, autor: redeo

Složitý název Deutsche Flugdients GmbH společnosti nevydržel příliš dlouho, neboť o pět let později, konrétně roku 1961 byl slavnostně změněn na nynější Condor. Spolu s touto inovací se také firma rozhodla pro první dálkové lety, jež byly uskutečněny do Thajska, Srí Lanky, Keni a Dominikánské republiky.

Průlomovým a pravděpodobně nejdůležitějším se stal rok 1971, kdy společnost začala jako první na světě využívat letoun Boeing 747 „Jumbo“, jež byl revoluční novinkou, která se v leteckém průmyslu hojně využívá dodnes. Své domovské letiště nemá Condor v hlavním městě, jak by se mohlo zdát, nýbrž ve Frankfurtu nad Mohanem a své další základny na letištích v Mnichově, Hamburku, Düsseldorfu a Stuttgartu.

Od doby svého vzniku společnost přepravila okolo 200 milionů cestujících a každoročně přepraví Condor více jak 7 miliónů nadšených turistů.

Článek Condor - německá letecká jistota byl publikován 22. února 2014 v 18.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...