Vydejte se poznat kouzlo a historii řeckých ostrovů

Tagy:  Řecko, ostrovy, řecké ostrovy, korfu, kos, kréta, historie, odpočinek, sport, aktivity, architektura

Vydejte se poznat kouzlo a historii řeckých ostrovů

Letní dovolená bývá mnohdy cílem po namáhavém roce plném stresu, nervozity a starostí. Pokud si i vy potrpíte na pobyt v zahraničí a chcete se zbavit ztuhlé šíje a shodit ze sebe veškeré problémy, vydejte se napříč balkánským ostrovem, konkrétně do slunného a jedinečného Řecka. Zde na vás čeká symfonie mořských vln, vzduch prosycený zdravou solí, oblázkové pláže, tajemná zákoutí, večerní trhy s čerstvým ovocem a mořskými plody, útulné obchůdky se suvenýry a oblečením, restaurace nabízející delikatesy řecké kuchyně a spoustu dalšího, co si představíte leda ve snu. Toužíte-li po dokonalém ráji na zemi, navštivte pobřeží Středozemního moře, jenž vám zůstane v mysli zaryto navždy.

Korfu se pyšní průzračným mořem, autor: anybookersKorfu se pyšní průzračným mořem, autor: anybookers

Cílem spousty turistů bývá každoročně řecký ostrov Korfu, jenž se stal oblíbeným a velice vyhledávaným místem. Důvod je naprosto prostý, neboť oblast nabízí kromě průzračného moře a čistých pláží, nesčetně variant od sportu, přes kulturu až po relaxaci. V resortech jako je Barbati či Dassia si dosytosti zasportujete za pomocí golfových hřišť či tenisových kurtů, pro vodomily jsou k dispozici vodní skútry, lyže či projížďky na jachtě. Sportovní nadšenci budou na Korfu ve svém živlu, dlouhé kopce a nádherná příroda přímo vybízí k horské cyklistice, při které si dáte parádně do těla a zároveň nachytáte bronz. Většina tvrdě pracujících lidí, kteří se dennodenně setkávají se stresem a stereotypem touží po relaxaci a pořádném odpočinku, který zajistí wellness procedury a ,,lenošení“ u luxusního hotelového resortu, vlastnící bazén a jiné vymoženosti.

Chcete-li dovolenou skloubit s poznávacím zájezdem, zavítejte na ostrov Kos, jenž je doslova magnetem na historii a řecké dějiny. Podle legendy zde sídlí obři, avšak daleko známější je fakt, že se na ostrově narodil starořecký lékař Hippokrates. Důležitých a turisticky vyhledávaným místem je tak Asklepion, město kde se bájný doktor nejen narodil, ale založil tu především lékařskou školu. Kos je ideálním místem převážně pro mladé páry, kteří si přes den dopřejí moře a sluneční paprsky a večer se vrhnou do víru města, které pi setmění zázračně ožívá.

Celkově nejznámějším a největším ostrovem Řecka je od pradávna mýtická Kréta, proslulá minojskou kulturou založenou na pověsti o Minotaurovi, který se díky svazku ženy a býka narodil s tělem člověka, avšak s hlavou krutého býka, toho panovník uvěznil v labyrintu, kam mu každý týden dovedl neposkvrněnou pannu. Díky pohnuté historii, která dala vzniknout architektuře a stylu celého Řecka, ostrov navštěvuje tisíce turistů.

Kréta je místem s tisíciletou historií, autor: magic moniqueKréta je místem s tisíciletou historií, autor: magic monique

Článek Vydejte se poznat kouzlo a historii řeckých ostrovů byl publikován 7. května 2012 v 15.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...