Los Angeles airport – prohlédněte si hvězdy Disneylandu na vlastní oči

Tagy:  Los Angeles, letiště, terminál, areál, hala, město, metropole, centrum

Sponzorované odkazy:

Los Angeles airport – prohlédněte si hvězdy Disneylandu na vlastní oči

Západní pobřeží je vůbec nejnavštěvovanější oblastí Severní Ameriky. Turisté si užívají slunné Kalifornie, která nabízí své horkým pískem posypané pláže všem ,,bronzuchtivým“ zájemcům. Pokud jste se již nabažili šikmých ulic San Francisca a pořídili dostatek fotek červeného Golden Gate, neměli byste zapomenout navštívit legendární bulváry s chodníkem slávy, posnídat v místních restauracích s luxusním servisem, utratit veškeré úspory za nejnovější kolekce od Diora, neboť v Americe jsou ceny oděvů i doplňků podstatně levnější a v neposlední řadě si udělejte svůj osobní obrázek o Hollywoodu, centru všech talentů. O čem je to vlastně řeč? No přeci o městě andělů – Los Angeles.

Los Angeles je téměř 4-milionové město, autor: kla4067Los Angeles je téměř 4-milionové město, autor: kla4067

Druhé nejrušnější město USA a zároveň největší metropole celé Kalifornie patří k nejdůležitějším křižovatkám celého světa. Město andělů má při své rozloze 1 290,6 km2 3 833 995 obyvatel. Na americkém kontinentu je LA významnou stezkou obchodních cest a turistického ruchu. Toto navýsost pozoruhodné město bylo založeno Španěly v roce 1781, ale o pár let později připadlo jeho vlastnictví mexickému obyvatelstvu. Po letech neúprosných bojů a nenávisti se metropole konečně dostala do područí Spojeným státům americkým. Vzhledem k téměř nedávnému vlastnictví města latinskoamerickým národům zde sídlí poměrně početná menšina Hispánců. Mezi další obyvatele Los Angeles patří, kromě amerických občanů, Asiaté všeho druhu, černoši a evropané.

Metropole se pyšní nejednou atraktivní atrakcí, jenž láká i místní občany k opakovaným návštěvám. Při pobytu v Kalifornii nesmíte opomenout návštěvu Disneylandu, ve kterém se vyřádí převážně děti. Setkají se zde se svou milovanou popelkou, s Mickey mousem a nebo s nejnovější postavičkou Shrecka. Hollywood je při poznávání LA naprostou podmínkou.

V jednom z terminálů najdete takovouto luxusní restauraci, autor: Four Points and ResortsV jednom z terminálů najdete takovouto luxusní restauraci, autor: Four Points and Resorts

Los Angeles airport

Hlavní mezinárodní letiště vlastnící kód LAX, se nachází 26 kilometrů jihozápadně od centra města. Za poslední roky bylo zařazeno k pěti nejvytíženějším letištním areálům na světě. Boingy létají přímými lety do Severní Ameriky, Jižní Ameriky, Evropy, Asie, Oceánie a na blízký východ. Letiště obsahuje celkem deset terminálů, přičemž plně vytížených je osm. V hale máte k dispozici přebalovací pult, dětský koutek, moderní toalety, odpočívadla, restaurace, obchody, fast foody, směnárny, bankomaty a úschovny zavazadel.

Los Angeles airport je páte nejrušnější letiště světa, autor: NewbieRunnerLos Angeles airport je páte nejrušnější letiště světa, autor: NewbieRunner

Článek Los Angeles airport – prohlédněte si hvězdy Disneylandu na vlastní oči byl publikován 30. listopadu 2011 v 15.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...