Chicago airport – moderní letecká doprava

Tagy:  Chicago, O'Hare International Airport, doprava, terminály, historie

Sponzorované odkazy:

Chicago airport – moderní letecká doprava

Chicago je třetí nejlidnatější město spojených národů, prvenstvím se pyšní samozřejmě New York a hned v závěsu za ním Los Angeles. Metropole je americkými obyvateli neuvěřitelně oblíbená, proto jich tu také žije deset milionů. Ptáte se čím je město tak výjimečné? Vlastní spoustu do nebe sahajících mrakodrapů, průmyslových fabrik a dopravní systém zde šlape jako hodinky, ale oproti všemožnému ruchu velkoměsta se Chicago obrnilo značnou dávkou zeleně. Na každém rohu narazíte na útulný park s překrásnými stromy a udržovanými květinami, rázem tak zapomenete, že bydlíte v kolotoči stresu a peněz. K přírodě neodmyslitelně patří také vodstvo, to je v centru zastoupeno Michiganským jezerem. Při návštěvě neopomeňte ani architekturu, stojí zde totiž třetí nejvyšší budova světa, Willis Tower.

Chicago je nádherné město plné zeleně, autor: Swinxty6n7Chicago je nádherné město plné zeleně, autor: Swinxty6n7

Historie Chicaga

Koncem 18. století byla místní půda velice nehostinná a poměrně pustá, přesto si zde Haiťan Jean-Baptiste Point du Sable založil obchodní stanici, přes kterou vedlo několik veledůležitých stezek. Stanice měla obrovský význam, jelikož se hranice USA posunovala směrem na západ a farmáři, kteří se usazovali na původně indiánském území, potřebovali své produkty dostat na východ. Tak se budoucí Chicago dostalo do podvědomí lidí celé Ameriky. Město bylo oficiálně založeno roku 1837, kdy zde vyrostla pevnost Fort Dearborn. Díky strategické lokaci se koncem 19. století stala metropole obchodním a průmyslovým centrem Středozápadu.

O'Hare International Airport

Chicagské letiště patří k těm největším transportním složkám na světě a spojeno je s více než 230 destinacemi celé planety. Nachází se přes 27 kilometrů od Chicaga, čili k městu nedolehne prakticky žádný hluk či ruch runwaye. S centrem Chicaga i okolními městy je letiště ORD spojeno díky početné hromadné dopravě, zejména pak autobusy. Letištní služby jsou klasické, jako v kterémkoliv jiném supermoderním terminálu, k dispozici máte kromě parkoviště i půjčovnu vozů, dětský koutek s přebalovacím pultem, směnárny, bankomaty, obchody a také poštu. Oblíbeným lákadlem letišť jsou také Duty free shopy, kde nakoupíte značkové oblečení, parfémy a nejrůznější doplňky a suvenýry za bezcelní ceny. Zkrátíte si tak zdlouhavé čekání na letadlo a zároveň si uděláte radost v podobě výhodného nákupu.

Letištní terminály jsou moderně vybaveny, autor: mackscalifaLetištní terminály jsou moderně vybaveny, autor: mackscalifa

Článek Chicago airport – moderní letecká doprava byl publikován 31. října 2011 v 21.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...