Phoenix airport – srdce subtropické Arizony

Tagy:  Phoenix, letiště, arizona, historie, podnebí, areál, terminál, obchody, restaurace, letadla

Sponzorované odkazy:

Phoenix airport – srdce subtropické Arizony

Za teplem a za sluníčkem cestuje většina turistů, avšak ne každý si potrpí na slané moře a vlhký vodní vzduch. Patříte-li k těmto typům ,,antiplážového“ pobytu, vydejte se prozkoumat krajinu vnitrozemí USA a užijte si tropických dnů i bez vodních radovánek. Phoenix je ideálním typem jak na poznávací tak na relaxační dovolenou. Páté největší město Spojených států amerických nabízí překrásnou přírodu k mnoha výletním aktivitám a zároveň vybízí zvídavé cestovatele k historickým pochůzkám a nákupním maratonům. Zapomeňte na typická cliché jako je New York city a nebo Kalifornie.

Boeingy na Phoenickém letišti létají nonstop, autor: bluerelevantBoeingy na Phoenickém letišti létají nonstop, autor: bluerelevant

O městě Phoenix

Subtropické město je hlavním sídlem státu Arizona v USA. Založeno bylo 25. února 1881, čili patří k mladším oblastem Severní Ameriky. Rozkládá se na 1230,5 km² a roku 2006 bylo zjištěno, že zde žije 1 512 986 obyvatel. Jako v téměř každém městě Spojených států, i ve Phoenixu jsou jisté rasové rozdílnosti. Okolo 75 % místo obývají běloši, avšak ne všichni jsou amerického občanství, 5,4 % zaujímají černoši, 1,9 % Indiáni, 2,3 % tvoří Asiaté a zbytek jsou ostatní rasy ze všech koutů planety.
Podnebí v Arizoně je subtropického charakteru, Phoenix má nejvyšší průměrnou maximální roční teplotu ze všech velkých měst v USA a jednu z největších průměrných letních teplot. V roce 1990 zde bylo naměřených neuvěřitelných 50 stupňů Celsia, tyto vysoké teplotní rekordy se tedy rovnají podnebí například Dubaje a nebo Keni. Díky suchému pouštnímu vzduchu jsou extrémní teploty snesitelnější, avšak i přes to starší obyvatelé trpí častými kolapsy.
V současnosti se město skládá z 15 městských částí, které jsou Ahwatukee Foothills, Alhambra, Camelback East, Central City, Deer Valley, Desert View, Encanto, Estrella, Laveen, Maryvale, North Gateway, Sunnyslope, North Mountain, Paradise Valley, South Mountain a New Village.

Město Phoenix je nejteplejším městem USA, autor: vseousaMěsto Phoenix je nejteplejším městem USA, autor: vseousa

Phoenix airport

Letiště se oficiálním názvem jmenuje Sky Harbor International Airport a nachází se 5 km východně od metropole. Je hlavním letištěm v tomto státu a jedním z největších leteckých zařízení na americkém jihozápadě. Dnes je Phoenické letiště devátým nejvytíženějším leteckým areálem v USA. Na terminálech najdete klasické vybavení jako jsou kavárny, restaurace, obchody, směnárny, bankomaty, toalety, odpočívadla a další.

Boeingy na Phoenickém letišti létají nonstop, autor: bluerelevantBoeingy na Phoenickém letišti létají nonstop, autor: bluerelevantLetiště se nachází pouhých 5 km od města, autor: Pedro&PedroLetiště se nachází pouhých 5 km od města, autor: Pedro&Pedro

Článek Phoenix airport – srdce subtropické Arizony byl publikován 26. listopadu 2011 v 15.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...