Dallas airport – nejrušnější letiště Texasu

Tagy:  dallas, texas, letiště, terminál, areál, letadla, hala

Sponzorované odkazy:

Dallas airport – nejrušnější letiště Texasu

Projet Ameriku křížem krážem se stalo trendem posledních let, neboť letenky nejsou drahé a ubytování lze sehnat za ,,pakatel“. Vydat se do klasických destinací jako je přelidněný New York, zelené Chicago, hlavní město Washington DC a nebo zavítat do slunné Kalifornie je samozřejmě základ, ale co takhle navštívit místo legendárního a nekonečného seriálu, město kovbojských klobouků a divokých koní, oblast nedotčené krajiny a téměř tropických teplot? Ano, hádáte správně, řeč je o texaském Dallasu.

Dallas je jedním z nejvyspělejších měst USA, autor: garyhymesDallas je jedním z nejvyspělejších měst USA, autor: garyhymes

Dallas v kostce

Město Dallas se rozprostírá na 997 km2 texaské půdy v nadmořské výšce 131 metrů. Přesto, že oblast není hlavní metropolí Texasu, patří k nejznámějším městům celého jihu. Zajímavostí je, že samotné centrum vzniklo již v 16. století za pomocí indiánských kmenů, kdežto stát, v němž Dallas leží je o dvě století mladší. Oblast dnešního Dallasu poprvé prozkoumal John Neely Bryan, jenž se o pár let na to zasloužil o drastické vystěhování původního obyvatelstva. Po dlouhá léta se o město přely nejrůznější kmeny, až roku 1836 získala texaská republika definitivní samostatnost. Oblast po dlouhá desetileté, navzdory nepříznivým podmínkám, jen vzkvétala, avšak v červenci 1860 byla postižena ničivým požárem, který zdevastoval téměř celou obchodní čtvrť a zahubil desítky nevinných občanů. Z této katastrofy se město konečně vzpamatovalo roku 1873, kdy zde byla vystavěna prvotřídní železnice, přepravující nejen těžké náklady, ale také pasažéry. Další nečekaná katastrofa se na Dallas uvalila roku 1908 v podobě strhující povodně, o život tehdy přišli 4 lidé a 4000 Američanů zůstalo bez střechy nad hlavou. Nejpřevratnějším dnem se stal 22. listopad 1963, kdy byl v Dallasu spáchán atentát na tehdejšího prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho. Největší architektonický a umělecký boom zaznamenalo město v 70. a 80. letech díky výstavbě mrakodrapů.

Letištní terminály jsou moderně vybavené, autor: lotos_leoLetištní terminály jsou moderně vybavené, autor: lotos_leo

Letiště

Dallaské letiště byste našli mezi městy Dallas a Fort Worth, je tedy dostatečně odlehlé, aby pohlcovalo hluk a přitom přístupné miliónům lidí. Díky své frekventovanosti a dobré lokaci se Dallas airport stalo třetím nejrušnějším letištěm v Americe a samozřejmě nejnavštěvovanějším terminálem ve státě Texas. Když opomeneme nevídanou rušnost, řadí se mezi 4 největší letištní areály na celém světě. Celkem 39 typů letadel dallaského letiště navštěvují přes 135 destinací, přičemž většina aerolinií létá buď nonstop a nebo do 21 hodiny večerní. V hale naleznete příjemná odpočívadla, restaurace s typickým americkým menu, pošty, bankomaty, směnárny, menší obchody, stánky se suvenýry, trafiky, dětský koutek a samozřejmě nepostradatelné toalety.

Článek Dallas airport – nejrušnější letiště Texasu byl publikován 20. listopadu 2011 v 22.30 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...