Atlanta airport – nejrušnější letiště světa

Tagy:  Georgia, USA, terminál, areál

Sponzorované odkazy:

Atlanta airport – nejrušnější letiště světa

Letiště je nejdůležitější centrálou letecké dopravy, jak bychom byli schopni, přepravit se z jednoho kouta planety na druhý, nebýt multifunkčních terminálů a letištních služeb na každém koutě. Většina letišť ve větších městech se v dnešní době již pyšní prvotřídní kvalitou a moderními areály se spoustou duty free shopů a luxusních restaurací či kaváren. Před letištěm se obvykle střetávají taxi vozidla, která vás dopraví na vámi požadované místo, počítejte však s vyšší taxou, než je u městských služeb běžné. Díky ekonomické krizi společnosti přistoupili na poměrně radikální krok a tím je postupné zlevňování letenek, ty dnes pořídíte za příjemné ceny, mnohdy až za ,,pakatel“. Do USA se nyní můžete podívat i za deset tisíc korun, čímž se západ postupně otevírá evropským možnostem a my tak poznáváme kouzlo amerického snu. Vzdušná doprava se dostává do podvědomí stále větší mase obyvatel a některé státy ji více méně používají jako běžný dopravní prostředek denní potřeby, jako například trajekt či meziměstský vlak.

Letiště se pyšní nejmodejnějším vybavením, autor: gobucks2Letiště se pyšní nejmodejnějším vybavením, autor: gobucks2

Atlanta airport, neboli letiště Hartsfield-Jackson International v Atlantě je od roku 1999 až do teď nejrušnějším letištěm světa. Nachází se necelých 11 kilometrů jižně od státu Georgia a zastřešuje významnou základnu letecké společnosti Delta Air Lines. Plocha má k dispozici šest betonových runwayí a 206 brán. Vzhledem k tomu, že je Atlanta airport nejrušnější letiště vůbec, obsluhuje lety do všech destinací světa bez výjimky a také tvoří ústřední síť Spojeným státům americkým. Za celý rok 2009 přes letiště prošlo 88 032 086 ces­tujících, což je oproti jiným areálům monstrózní číslo. Hned v závěsu se drží Heathrow airport s 66 037 578 p­řepravených o­sob.

Doprava na letiště

Vzhledem k ohromné rozloze Atlanty může být doprava na letiště poměrně komplikovaná a proto si přečtěte pár užitečných rad a typů. Z centra hlavního města Georgie se na terminál dopravíte červenou či žlutou linkou metra s názvem Hartsfield-Jackson airport. Vlaky jezdí každý den včetně víkendů od 5:00 do 2:00 ráno. Naprosto nejjednodušším transportem je zvolit taxi službu, za kterou si však připlatíte vyšší poplatek jak za metro.

Letištní hala zastřešuje pohodlné sedací soupravy, autor: Robert LzLetištní hala zastřešuje pohodlné sedací soupravy, autor: Robert Lz

Vybavení letiště

Samozřejmě kromě nejmodernějších leteckých strojů areál nabízí nespočet služeb pro zpříjemnění vašeho letu či čekání. Odpočinout si můžete na pohodlných lavičkách, komfortních křeslech či kožených sedadlech. Využijte také WI-FI připojení, díky kterému si zkrátíte dlouhé chvíle, dále je k dispozici dětský koutek, autopůjčovny Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National/Alamo a Thrifty Car Rental a samozřejmě bankomaty, kavárny, občerstvení a nejrůznější automaty.

Článek Atlanta airport – nejrušnější letiště světa byl publikován 29. října 2011 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...