San Francisco airport – Golden gate na vlastní oči

Tagy:  San francisco, letiště, letadla, terminál, město, kalifornie

Sponzorované odkazy:

San Francisco airport – Golden gate na vlastní oči

Velká a historií protkaná města bývají lákadlem nejednoho nadšeného turisty. Amerika je snem většiny lidí a poslední dobou se stává stále dostupnější a dostupnější. Pokud patříte mezi vášnivé cestovatele a právě ani západní polokoule vám není cizí, určitě byste neměli zapomenout na skvost teplé Kalifornie – San Francisco. Město se pyšní jak jedinečnou architekturou, spoustou památek, tak osvěžujícím oceánem. Máte-li za sebou návštěvu New Yorku a Miami, San Francisco nesmí ve vašem fotoalbu za žádnou cenu chybět.

Golden gate je atrakcí města, autor: SteeveRhodenGolden gate je atrakcí města, autor: SteeveRhoden

O San Franciscu

San Francisco je čtvrtým největším městem Kalifornie a samo o sobě má okolo milionu stálých obyvatel. Město je obecně velice specifickou oblastí a od ostatních přímořských letovisek se značně liší. V centru se setkáte s vytříbenou architekturou, která spojuje prvky legendárních mrakodrapů s činžovními domy, které jsou k vidění kdekoliv v České republice. V nejrušnějších částech města se vyskytují luxusní restaurace a butiky, ale také příjemné levné obchůdky a bistra s chutnou místní stravou. Pokud sháníte letní brigádu, San Francisco je ideálním typem, neboť zde vás neoficiálně, takže laicky řečeno na černo, zaměstná téměř každý a přijdete si na pěkné peníze. Zda-li už vás centrum ,,omrzelo“ vydejte se vstříc mořským vlnám chladivého oceánu. Uvolněte se a najděte příjemný relax na kterékoliv zdejší pláži, ty jsou čisté a s příjemným bělostným pískem. Patříte-li k nadšencům architektury a zvláštních monumentů, město vás takzvaně dostane do kolen, nejznámější místní atrakcí je Golden Gate, česky zlatá brána, což je červený most spojující dvě protilehlá údolí. Další městskou ,,kuriozitkou“ jsou lachtani, kteří zdobí snad každé molo a přístav. Pro turisty jsou tato zvířata ojedinělou podívanou, pro místní již klasikou. Podnebí je v oblasti subtropického rázu, avšak letní počasí zde začíná až začátkem srpna, v tuto dobu se krásně opálíte a dosyta si užijete vodních aktivit. Zimy jsou v San Franciscu sušší a mírné, teploty se pohybují okolo 15 stupňů Celsia.

San Francisco se pyšní šikmými ulicemi a Viktoriánskými domy, autor: cestovanizakrasamiSan Francisco se pyšní šikmými ulicemi a Viktoriánskými domy, autor: cestovanizakrasami

Letiště San Francisco International

Areál se nachází 21 kilometrů jižně od stejnojmenného města. Je jedním z největších letišť Kalifornie a disponuje moderními boingy, které do určitých destinací létají prakticky nonstop. V terminálech narazíte na směnárnu, skříňky na zavazadla, přebalovací místnost, dětský koutek, zdarma přístup k internetu, restaurace, obchody a toalety. Poznávací kódy letiště jsou SFO a ICAO. Terminály jsou v letištní hale celkem čtyři, letiště je proto opravdu veliké.

San Francisco international airport je moderní komplex čtyř terminálů, autor: travelingaroundtheworldSan Francisco international airport je moderní komplex čtyř terminálů, autor: travelingaroundtheworld

Článek San Francisco airport – Golden gate na vlastní oči byl publikován 28. listopadu 2011 v 15.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...