Last minute letenky si nenechte ujít

Tagy:  levné letenky, last minute, pelikán

Sponzorované odkazy:

Last minute letenky si nenechte ujít

Vše v kategorii last minute se těší velké oblibě. Proč si tedy nepořídit levně i letenky?

Last minute –ano, ale…

S oblibou last minute nabídek stoupá i množství oklamaných zákazníků. Nálepka last minute totiž dokáže prodávat, a tak mnozí obchodníci nemají problém dát ji i tam, kam opravdu nepatří. Může se tak snadno stát, že letenky prodají za zcela standardní cenu nebo že k základní sazbě přidají nakonec další položky, které cenu navýší. Je proto nutné udělat si o cenách přehled a „neskočit jim na špek“.

Last moment a first moment

U letenek bohužel akcí typu last moment neseženeme tolik. Většinou jsou totiž letenky v posledních dnech prodeje velmi drahé, snadno cena dosahuje několikanásobku ceny běžné. Celkově se také letecké společnosti k marketingové strategii last moment letenek nepřiklánějí. Mnohem větší šanci máme při shánění letenek na dlouhou dobu dopředu. Pokud tedy můžete dovolenou bez problému naplánovat, volte raději tento postup. Zakupte letenky třeba 4 měsíce předem a užijte si nízkou cenu.

Last moment a charterové lety

Šanci sehnat last moment letenku za skvělou cenu máme v případě charterových letů. Jde o doobsazení letadla, které je speciálně objednáno pro daný let. Takové lety jsou prodávány běžně přes cestovní kanceláře či různé agentury, hlavně tam bychom tedy měli hledat tyto výhodné nabídky. Mimo samotnou cenu nás také potěší to, že se tímto způsobem často dostaneme do destinací, kam nemůžeme letět linkovým spojem nebo kam bychom se dostávali s přestupy a za horentní cenu.

Nehledejte jen podle „nálepky“

Ne všechny levné lety na poslední chvíli musí bezpodmínečně být označeny jako last minute. Vyplatí se proto nahlédnout do běžné nabídky. Některé společnosti totiž přeci jen dovyprodávají letenky na poslední chvíli za zajímavé ceny, byť bez pomyslného vykřičníku.

Podívejte se po speciálních nabídkách

Různí prodejci letenek, jako je třeba Pelikán , nabízejí zákazníkům akční ceny na vybrané letenky. I když se zpravidla jedná o letenky kupované na několik měsíců dopředu, můžeme narazit i na letenky, které bychom mohli zařadit do kategorie last minute. Obvykle se jedná o mimořádné nabídky, nikdy se nemůžeme spoléhat, že se objeví v pravý čas. Narazit takto můžeme například na letenky do Spojených států. Zajímavé informace můžeme najít i na jiných stránkách či ve fórech zaměřených speciálně na požadovanou destinaci.

Článek Last minute letenky si nenechte ujít byl publikován 1. května 2011 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...