Jak a kdy sehnat levné letenky?

Tagy:  létání, ceny letenek, online letenky, levné letenky, last minute

Sponzorované odkazy:

Jak a kdy sehnat levné letenky?

Cestování se obecně stalo jedním z nejpopulárnějších koníčků a není se čemu divit, koho by poznávání nových kultur, nedotčená příroda a samozřejmě moře nebavilo. Ovšem tato záliba může být také poměrně nákladná, obzvláště, pokud preferujete pohodlí a rychlost letadel před osobními automobily či autobusy. Za jednu letenku tak zaplatíte několik tisíc a z prodlouženého víkendu se rázem stane jakási luxusní záležitost. Jak by se vám asi cestovalo s vědomím, že můžete sehnat letenky za hubičku? Pozorně si přečtěte několik rad a tipů, neboť opravdu levné letenky nejsou žádnou fámou, nýbrž faktem!

Jak letenky hledat?

V první řadě počítejte s tím, že vyhledat opravdu akční letenky chce nějaký čas, ovšem zrovna v tomto případě pořekadlo ,,čas jsou peníze“ příliš neplatí a čím důkladněji internet prohledáte, tím radostnější vaše objevy budou.

Zapomeňte na předražené letenky, autor: puddy_ukZapomeňte na předražené letenky, autor: puddy_uk

Obecně platí, že absolutně nejlevnější letenky najdete u nízkonákladových společností. Extrémně nízká cena je však kompenzována jistými faktory a vy si musíte dobře rozmyslet, zda vám vyhovují. V první řadě je řeč o místu odletu, které nemusí být vždy z hlavního města nebo dokonce nezahrnuje Českou republiku. Například nízkonákladová společnost Ryanair poskytuje opravdu akční letenky, ale na pražském letišti své zázemí nemá. Pakliže však seženete letenku například do Londýna za 700 korun, dopravit se po vlastní ose do Vídně, se vám stále vyplatí. Dalším negativem charterových letů je nedostatečný komfort. Sedadla jsou podstatně menší než u běžných leteckých společností a určitě nepočítejte s občerstvením ani pitím. Chcete-li sedět u okýnka, za toto privilegium si rovněž připlatíte. Jestli poletíte s KLM nebo například s EasyJet je rozhodně rozdíl, ale pro většinu lidí obvykle rozhoduje cena letenky, která může být i desetinásobně nižší, čili není o čem polemizovat.

Pozor na datum

Při hledání akčních letenek si také dejte veliký pozor na termín, který bookujete. Málo kdy se poštěstí, že vámi zadaný datum bude právě ten nejvýhodnější, stránka vám tak automaticky nabídne termíny další. Pak je na vás, zda do požadované destinace přiletíte o den dříve a nebo naopak, díky ušetřeným penězům, déle odletíte a pobyt si prodloužíte.

Nejlevnější letenky nabízí www.pelikan.cz

Článek Jak a kdy sehnat levné letenky? byl publikován 24. ledna 2013 v 15.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...