Emirates Airline na cestu nejen do Dubaje

Tagy:  Emirates, Emirates Airline, Dubaj, Blízký Východ

Sponzorované odkazy:

Emirates Airline na cestu nejen do Dubaje

Pražská Ruzyně rozhodně nepatří mezi evropské velikány, co se týče velikosti letiště či počtu odbavených pasažérů. Proto každé aerolinky, které nám umožňují přímé lety do některé ze světových metropolí, jsou vítány.

Emirates Airline

Emirates Airline, často označované pouze jako Emirates, jsou národní leteckou společností sídlící v Dubaji, Spojených arabských emirátech. V této oblasti je největšími aerolinkami co do počtu uskutečněných letů.

„Domovem“ těchto aerolinek je dubajské mezinárodní letiště, konkrétně pak Terminál 3. Společnost byla založena v roce 1985, od třetího čtvrtletí téhož roku létají. Jejich strojový park sestává ze směsi letadel Airbus a Boeing.

Destinace

Emirates Airline létají na šest kontinentů, 62 zemí a celkem pak obsluhují 105 destinací. V jejich nabídce nalezneme i jedny z nejdelších nepřerušovaných komerčních letů, které se vůbec na zemi realizují, a to přímé linky Dubaj – Los Angeles, Dubaj San Francisco a rovněž Dubaj – Houston. Pro naše cestovatele pak mohou být zajímavé linky z Düsseldorfu, Frankfurtu, londýnského Gatwicku a Heathrow či Vídně.

S Emirates Airline přímo do Dubaje

Emirates Airline od poloviny roku 2010 zahájily přímé lety na lince Praha – Dubaj. Jsou tak v současné době jedinými aerolinkami, které obsluhují napřímo tuto blízkovýchodní destinaci.

Nepřímé lety společnosti Emirates

Přímý let z Prahy je v nabídce sice pouze jeden, s touto společností se však dostaneme do mnoha dalších destinací díky letům s mezipřistáním. Není třeba obávat se tak žádných komplikací v případě zpoždění či rušení letů, jako by tomu bylo při využití různých leteckých společností na cestě do vzdálené destinace.

Autor: skinnylawyerAutor: skinnylawyer

Zakoupení letenek

Letenky lze zakoupit více způsoby, buď prostřednictvím nezávislých prodejců letenek, či přímo pomocí online aplikace webových stránek společnosti.

Zavazadla s Emirates

Jelikož se jedná o klasické aerolinky, cestující mají standardně možnost odbavení zavazadla bez dodatečných poplatků. Maximální povolená váha zavazadla je stanovena v několika limitech, liší se v závislosti na třídě a destinaci. Pro lety ekonomickou třídou na lince Praha – Dubaj platí maximum 30 kilogramů. Za nadváhu se připlácí, a to buď předem či až při odbavení.

Kabinové zavazadlo má také danou maximální váhu a samozřejmě rozměry. Pro stejný let z Prahy do Dubaje v ekonomické třídě je povoleno kabinové zavazadlo o rozměrech 55 × 38 × 20 cm a váze 7 kilogramů.

Článek Emirates Airline na cestu nejen do Dubaje byl publikován 20. února 2011 v 00.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...