American Airlines

Tagy:  letecká společnost, american airlines, létání, cestování, letadla

Sponzorované odkazy:

American Airlines

Cestování letadlem se za poslední desítky let stalo nedílnou součástí většiny z nás. Pokud nepatříte k těm, kteří trpí chorobnou fobií z letu, pak jste si moc dobře vědomi, kolik času a dnes již dokonce peněz, dokáže přeprava letadlem ušetřit, nemluvě o komfortu, kdy nejste zatěžování několika hodinovým řízením v plné bdělosti. Létání ovšem neznamená pouze příjemnější cestu za sluníčkem a exotikou v podobě dovolené, spousta pracovně vytížených jedinců se díky geniálnosti letecké přepravy celkem snadno dostane na druhý konec světa, kde možná uskuteční obchod svého života. Zkrátka a dobře, bez létání bychom již nemohli existovat a pokud chcete cestovat co nejpohodlněji a bez sebemenších problémů, je dobré si pečlivě vybrat, s kým se do vzduchu vydáte. Jednou z možných voleb je například American Airlines.

American Airlines je druhou největší leteckou společností, autor: Aarish ShahAmerican Airlines je druhou největší leteckou společností, autor: Aarish Shah

Jedna z největších a nejznámějších leteckých společností světa, American Airlines, není v odvětví letecké dopravy žádným nováčkem, ba naopak má za sebou letitou historii. Založena byla 25. ledna 1930, přičemž první let se uskutečnil ještě téhož roku na lince Boston – New York a nutno podotknout, že byl velice úspěšný, s hladkým průběhem. O rok později začal rozkvět aerolinky stoupat nadzvukovou rychlostí, neboť se společnost domluvila s tehdejším starostou NYC na založení letadla právě v majestátním New Yorku. American Airlines se tak staly historicky první aerolinií, která vlastnila na letišti soukromí ,,salónek“. Dlouhou dobu se firma zdržovala pouze na domácí půdě a v Kanadě, avšak v osmdesátých letech přišel převrat, na který čekal celý svět, American Airlines rozevřely svá křídla a vydaly se také do Evropy a Japonska, kde se setkaly s očekávaným, velmi pozitivním ohlasem. Jedním z největších převratů znamenal pro společnost rok 1998, kdy se konkrétně 21. září, spolu s dalšími čtyřmi aeroliniemi, stala zakládajícím členem aliance Oneworld, která se pyšní prestižností a kvalitou v dohlížení na takřka bezchybné lety s hladkým průběhem. Se členy aliance se proto rozhodně nemusíte bát cestovat. Dnes je letecká společnost American Airlines s letitou tradicí, druhou největší aerolinií na světě a ročně přepraví okolo neuvěřitelným 8 milionů turistů.

American Airlines nabízí lety ze 160 destinací po celé planetě. V České republice ještě bohužel nemá své zastání, ovšem kdybyste i přesto zatoužili po bezpečí a komfortu AA, nejbližším místem odletu je německý Frankfurt.

Článek American Airlines byl publikován 24. dubna 2013 v 13.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...