Japan Airlines

Tagy:  společnosti, letecká společnost, Japonsko, Japan airlines, American Arilines, Delta Air Lines, Delta, bankrot, letiště, Tokyo, Osaka, Boeing

Sponzorované odkazy:

Japan Airlines

Japan Airlines jsou členem aliance Oneworld – od roku 2007. Mimo to je zde členem také známá aerolinka American Airlines. Američan Airlines se v poslední době snaží o to, aby se Japan Airlines nesnažily navázat spolupráci s jinou americkou společností, např. s Deltou. Proč? To se dozvíte v následujících řádcích.

Japan Airlines = JAL

Japan Airlines můžete znát také pod často používanou zkratkou JAL. Jedná se o největší asijské aerolinie, které mají sídlo (jak už název napovídá) v Japonsku. JAL aerolinie vznikly v roce 1951. Jako první začaly Japan Airlines provozovat své první mezinárodní lety do USA – San Franciska. Aerolinky se rozrostly po celé Asii a navíc začaly provozovat i lety na ostatní kontinenty.
Na historickém logu této významné a velké společnosti je zobrazen stylizovaný jeřáb mandžuský.

Japan Arilines, autor: CarpkazuJapan Arilines, autor: Carpkazu

Letadla a letiště

JAL vlastní několik Boeingů 747, které jsou známé jako Jumbo. Celkem mají více jak 270 letadel, která jsou rozmístěna na čtyři japonská letiště. Z toho je 9 letounů určeno pro nákladní přepravu. Jedná se samozřejmě o ty větší a více významnější letiště. To nejznámější, největší a nejvíce využívané letiště pro mezinárodní lety do celého světa je letiště Tokyo International. Mezi další letiště patří např. Narita, Kansas a Osaka.
Další letová flotila Japan Airlines je např. Airbus A300–622R, Boeing 737–800, již zmíněný Boeing 747, dále také Boeing 767 a 777, McDonell Souhlas MD-81, 90–30 atd.
Pokud se chystáte do Japonska, nejbližším letištěm, ze kterého do oné destinace můžete odcestovat, je letiště v Berlíně.

JAL Boeing 747–400, autor: Adrian PingstoneJAL Boeing 747–400, autor: Adrian Pingstone

Pravděpodobnost bankrotu

Nedávno bylo uvedeno, že se aerolinie JAL ženou do záhuby. Pravděpodobnost bankrotu japonské letecké letecké společnosti Japan Airlines (JAL) je opravdu vyšší. Bankrotu se snaží zabránit americká společnost American Airlines a na scénu nyní vstupuje i konkurenční Delta Air Lines. Jak již bylo zmíněno v úvodu Japan Airlines jsou členem aliance Oneworld, kde jsou také aerolinky American Airlines. American Airlines mají zájem na tom, aby se JAL z problémů dostaly a nezačaly uvažovat o žádném komunikování a navázání spolupráce s jinou americkou společností Delta Air Lines. Americká společnost je připravena do japonských aerolinek investovat až 19 miliard Kč, cca 1,1 miliardy USD.
V říjnu 2009 JAL požádaly o finanční podporu z veřejných zdrojů. V současné době je bankrot téměř nevyhnutelný. Je to dáno tím, že společnost dále navršovala svou ztrátu. Cesta k tzv. ozdravení nyní vede výrazným snížením nákladů a omezení počtu linek. Předpokládá se, že dojde k propuštění až 16 000 zaměstnanců a že se zruší více než 12 mezinárodních a 17 domácích linek. Tak se nechme překvapit, jak to s Japan Airlines dopadne.

Boeing, Jumbo, autor: A10mlBoeing, Jumbo, autor: A10ml

Článek Japan Airlines byl publikován 7. prosince 2010 v 12.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...