United Airlines

Tagy:  United Airlines, USA, Spojené státy americké, Boeing, Airbus, letadla

Sponzorované odkazy:

United Airlines

Americké aerolinie United Airlines byly založeny v roce 1926 se sídlem v Chicagu ve státě Illinois. Jedná se o nejvýznamnější, nejznámější a dalo by se i říci o nejvyužívanější letecké společnosti v USA. United Airlines jsou páté největší aerolinky na světě, co se počtu přepravených cestujících týče.

Spojené státy americké

Spojené státy americké mají hned několik hodně využívaných aerolinek, ale United Airlines patří na první místo. Jsou považovány za nejstaršího komerčního přepravce v USA. Zpočátku své kariéry začínaly United Airlines s dopravou a přepravou pošty. Teprve postupem času se začaly soustředit na přepravu osob. V dnešní době operuje tato společnost s více než 3700 lety do více než 210 destinací. United Airlines se může pochlubit tím, že společně s dalšími dopravci založily před čtrnácti lety největší leteckou alianci světa – Star Alliance.

Letecká flotila

United Airlines se může pyšnit svou obrovskou flotilou letadel. Vlastní více než 460 letadel, které jsou rozmístěny do pěti leteckých základen. Jedná se o letiště u měst Chicago, Denver, Washington, San Francisko a Los Angeles.
United Airlines vlastní Boeingy 747–422, Boeingy 777–222, zhruba 35 ks Boeingu 767–322 ER, cca 30 kusů Boeingu 737–522, více než 60 kusů Boeingu 737–322, Airbus A319–131 v počtu 55 ks atd. V letecké flotile převažují hlavně letouny Boeing 757–222 a Airbus A320–232.
Průměrný věk letadel činí zhruba 12–15 let.

autor: contriautor: contri

Lety do USA

Toužíte se podívat do Spojených států amerických, ale nechcete si projít celou řadou přestupů? United Airlines přišla na trh s letenkami z evropského kontinentu do USA. Disponuje např. s lety z Londýna z letiště Heathrow do New Yorku (letiště JFK) za pár hodin.

autor: cliff1066™autor: cliff1066™

Obézní cestující

Možná se vám to bude zdát jako diskriminace, ale už je to tak. Americké aerolinky United stejně jako Delta nebo Continental účtují dražší letenky obézním lidem. „Větší“ lidé si tak budou muset zaplatit za další sedadlo.
Proč k tomu došlo? United Airlines totiž v roce 2009 dostaly více než 700 stížností od „hubených“ cestujících, že neměli pohodlný let, museli se tísnit na sedadle právě kvůli obézním lidem. Obézní cestující si tak musí připlatit za další sedadlo, nebo si koupit letenku do business class, která je vyjde také o něco dráž. Naopak pokud nebude letadlo plně obsazené, baculatí pasažéři nebudou muset za druhé sedadlo platit nic.
Pokud máte trochu nadváhy, nebojte se! Tato opatření platí pro cestující, kteří se nevejdou do své sedačky, nemohou si zapnout bezpečnostní pás a nemohou si sklopit loketní opěrku, když sedí.

Článek United Airlines byl publikován 28. března 2011 v 12.30 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...