Žádané země, žádané lokality pro letošní dovolenou

Žádané země, žádané lokality pro letošní dovolenou

Je načase začít přemýšlet o tom, kde se letos vydáme na dovolenou. Někdo má to štěstí, že může jet i víckrát, někdo se těší na jednu „hlavní“ dovolenou a pár prodloužených víkendů strávených wellness pobyty, poznávacími zájezdy do okolních zemí atd. Pokud ale jde o desetidenní či dvoutýdenní dovolenou v průběhu teplých měsíců, máme pro vás pár tipů na místa, která vás nadchnou.

Pojeďte do Turecka

K velmi žádaným patří cenově dostupná dovolená v Turecku. Turecko a jeho překrásné písčité pláže, na nichž se můžete těšit na pozvolný vstup do moře, ale také čisťounké, tyrkysově modré moře a pobřeží delší než 8 000 km lemované vyhlášenými turistickými středisky a krásnými hotelovými rezorty s dokonalými službami, vás bezesporu nadchne. K nejoblíbenějším patří letoviska Side s krásnými písčitými plážemi, Belek nacházející se blízko letiště, Antalya nabízející pro každého něco, ať už jde o historii, krásy středomořského pobřeží… Vyhledávaným je i Kemer a Alanya.

Což takhle teplounký Egypt

Pokud si chcete užít krásného počasí, bude se vám určitě líbit slunečná dovolená v Hurghadě. Město Hurghada je neznámější dovolenková destinace v Egyptě. Je zde doslova ráj pro potápěče, nechybí zajímavé exotické ryby, nádherné korálové útesy, užijete si dosyta šnorchlování. Pláže tvoří bílý písek, voda je čistá, průzračně modrá. V létě je zde cca 30 °C průměrná teplota, denní maxima mohou dosahovat až na 38 – 40 °C. V zimě vám zde bude také příjemně. Teploty klesají na 15 – 17 °C.

Pokud jste otužilá, využijete zde oblíbené letní šaty celoročně, stačí obléknout si svetřík nebo krátké sáčko. V létě se pak bez letních šatů, minisukní, tenounkých materiálů a vzdušného oblečení i plavek neobejdete.

Prožijte i vy krásnou dovolenou v Turecku či Egyptě. Stačí vybrat si pro vás vyhovující termín.

Článek Žádané země, žádané lokality pro letošní dovolenou byl publikován 23. března 2022 v 23.15 v rubrice Létání. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...