Letní sezóna klepe na dveře: jak s ní naložíte?

Tagy:  cestovní pojištění, celoroční cestovní pojištění, dovolená, cestování, volný čas

Letní sezóna klepe na dveře: jak s ní naložíte?

Letní sezóna se blíží, a na tapetě je dovolená. Máte již tu svou sjednánu, naplánovánu, anebo teprve přemýšlíte? Nač byste při plánování zcela jistě neměli zapomenout?

Léto je čas letních prázdnin pro školáky, a četných dovolených dospěláků. A mělo by se nést ve znamení pohody, relaxu a radosti. Aby tomu tak bylo, je dobré myslet i na méně příjemné věci a pojistit si je. A to doslova.

Ať už míříte kamkoli, a řešíte léto pobytovým zájezdem, či ji trávíte na chalupě, nebo pouze vyrážíte na výlety, či cestujete na „past blink“ a dojedete kam vás vlak, bus či kola vašeho vozu dovezou, neměli byste zapomenout na základní věci.

Které to jsou?

  • zabezpečení bytu či domu
  • správné vybavení a zásoby na cestu i pobyt včetně léků a balíčku první pomoci
  • volbu dobré destinace vhodné pro všechny členy rodiny
  • zajištění pobytu a ubytování v daném místě
  • dostatek finančních prostředků
  • a pro všechny kvalitní cestovní pojištění

Zdá se vám to přehnané?

Ale není. Domov je nutno zabezpečit proti zlodějům v době vaší nepřítomnosti. Dobře a kvalitně se vším potřebným vybavit je základem příjemné a nikoli stresující dovolené. Zvolit vhodnou destinaci je také na pováženou, aby si všichni vaši blízcí dovolenou užili a neměli problém (menší děti a senioři s přístupem k vodě a moři, děti a teenageři s dostupností zábavy, nebo senioři s polohou ubytování s vysokými schody či strmým terénem okolí, malé děti v nočních hodinách s příliš hlučným prostředím z diskoték a klubů).

Plná peněženka je základ

Dostatečná finanční rezerva rovněž není do věci. Nedostatek financí a neustálé počítání kolik dnes a zítra můžete utratit, vám může celou dovolenou a volné dny úplně pokazit a všechny nebývale otrávit. Je dobré si vše uvědomit, než vůbec na nějakou dovolenou vyrazíte, a buď ji z finančních důvodů úplně vynechat, anebo si zajistit dostatek financí pomocí kontokorentu, půjčky či kreditní karty. Finanční trh nabízí mnoho možností, jak toto řešit a je mnoho variant jak na to. Oblíbené je využití kontokorentu a kreditních karet třeba u Diners Clubu.

Pokud vše ohledně zabezpečení domova, zajištění místa dovolené a ubytování, i dostatku financí máte vyřešeno, zbývá ještě poslední položka, kterou je cestovní pojištění. I tady můžete vybírat z mnoha nabídek a možností od četných subjektů. A samotné cestovní pojištění volte s rozmyslem. Zvažte, zdali není lepší variantou celoroční cestovní pojištění oproti jednorázovému, jen na tuto dovolenou. To vám zajistí jistotu vždy a všude kamkoli se vydáte a pokryje dostatečně všechna bezpečnostní rizika – nejen v letní sezóně, ale i o víkendových výletech, nebo při cestování na jaře či v zimě.

Zdroj foto: Pujcka.cz

Článek Letní sezóna klepe na dveře: jak s ní naložíte? byl publikován 23. května 2018 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...