4 tipy, jak předejít stresu z létání

Tagy:  létání, dovolená, pobyt, strach, nervozita, stres, levné letenky, akční letenky

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak předejít stresu z létání

Letecká doprava je praktická, rychlá a zaručeně nejpraktičtější. Většina lidí na ni nedá dopustit a pokud rádi cestujete dál, než je Evropa a její typické destinace, pak se bez letadel jednoduše neobejdete. Ovšem mnozí trpí stresem a dokonce panickou hrůzou z létání. Také patříte k těm, co se nemohou zbavit strachu a příšerných představ, že s vámi letadlo spadne? Pak pro vás máme skvělé 4 tipy, díky nimž se strachu z létání poměrně snadno zbavíte nebo na něho alespoň během letu nebudete myslet.

Zjistěte si fakta

Viděli jste zprávu nebo reportáž o letecké katastrofe a od té doby se bojíte sednout do letadla? Pak si uvědomte, že kdybyste se ěli bát jezdit automobilem pokaždé, kdy uslyšíte o dopravní nehodě, silnice by zely prázdnotou. Zjistěte si proto fakta, která jednoznačně mluví pro letadla. Zatímco v automobilem se vybourá týdně několik lidí, letecké katastrofy jsou opravdu ojedinělé a zcela výjimečné.

Létejte s těmi nejlepšími

Pokud si i přes to říkáte, že zrovna vám se může stát, že budete v nesprávný čas na nesprávném místě a letadlo s vámi přeci jen spadne, pojistěte se trochu jinak. Zjistěte si, které letecké společnosti nejčastěji havarují a mají nejrůznější problémy a vyvarujte se jim. Létejte s ověřenými leteckými dopravci, jež maj skvělou pověst a také historii. Bezpečně se proto můžete cítit v letadlech společností KLM, Lufthansa, Emirates nebo třeba British Airways.

Autor: Aero IcarusAutor: Aero Icarus

Zabavte se

Skvělou volbou, jak se během cesty a již při samotném vzlétání nestresovat, je pokusit se jednoduše zabavit. Během nějaké oblíbené činnosti nebudete na strs z létání myslet a než se nadějete, přistanete v cílové destinaci zdraví a živí. S sebou do letadla si proto vezměte oblíbenou knihu nebo detektivku, kterou chcete již roky přečíst, zabalte si s sebou časopisy, hru na tabletu nebo na telefonu. Zabavit se samozřejmě můžete také spánkem nebo povídáním s partnerem a rodinou, která s vámi na dovolenou cestuje.

Sáhněte po lécích

Poslední a vždy naprosto účinnou variantou je samozřejmě také léčba. Speciální prášky určené extra na zbavení nervozity a panické hrůzy z létání nebo jiného transportu jsou jasnou záchranou. Léky vás uklidní a vy se budete cítit skvěle. Ale počítejte s drobnou únavou a možná malátností. Prášky na uklidnění seženete v lékárnách nebo ideálně u lékaře, a to na předpis.

Článek 4 tipy, jak předejít stresu z létání byl publikován 7. července 2017 v 14.00 v rubrice Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...