Chystáte se na dovolenou nebo služební cestu? Nezapomeňte na cestovní pojištění

Chystáte se na dovolenou nebo služební cestu? Nezapomeňte na cestovní pojištění

Dávno jsou pryč doby, kdy se většina cestujících před cestou nepojišťovala. Stále více lidí si uvědomuje rizika a hrozby, které můžou na dovolené přejít ve skutečnost, a rázem se můžeme ocitnout v nepříjemné situaci, kdy budeme potřebovat pomoc lékaře. Nemoc ale není to jediné, za co nám mohou vzniknout nemalé výdaje, budeme-li potřebovat ošetření či dokonce strávíme pár dnů či týdnů v nemocnici. Stejně tak se nám může ztratit batožina, můžeme být účastníky dopravní nehody nebo nedopatřením způsobit škodu neopatrností nebo roztržitostí. Jestliže se chystáte do zahraničí, rozhodně si sjednejte kvalitní cestovní pojištění s dostatečným krytím. Předejdete tak případným finančním nesnázím.

Jaké cestovní pojištění si sjednat?

Především je důležité, aby vaše cestovní pojištění odpovídalo charakteru vaší cesty nebo dovolené. Jestliže máte v plánu prožít dovolenou na skalách, slézat strmé útesy nebo se vydat do hor, myslete na to, že jde o rizikovou činnost, při které se snadno může stát, že budete potřebovat pomoc rychlé záchranné služby nebo horské služby. Pokud by pro vás musel letět vrtulník a převézt vás do nemocnice, náklady na úhradu mohou dosahovat i 100 000 Kč.

Při žádosti o sjednání cestovního pojištění toto určitě zohledněte. Důležitá je i destinace, do které se chystáte, počet dnů strávených v zahraničí, počet osob, jejich věk. Popřemýšlejte, jestli chcete nechat pojistit svoji batožinu, zda budete v zahraničí jezdit autem, zamyslete se nad tím, co vše by se mohlo přihodit. Nechte si poradit, co cestovatelé při sjednávání pojištění berou v potaz a co jejich pojištění ve většině případů zahrnuje.

Kde sjednat pojištění rychle a bez zbytečných formalit?

Většinou na sjednání pojištění spěcháme, spousta lidí jej odkládá na poslední chvíli. I pokud máte na spěch, pojištění v dostatečné výši a přitom levně, můžete uzavřít na stránkách Úspory.cz. Vše vyřídíte s pomocí internetu, e-mailu, telefonu, nebudete muset nikde chodit. Ušetřete nejen peníze, ale i čas a navštivte zmíněné webové stránky. Budete zajisté spokojeni, jako spousta cestujících před vámi.  

Článek Chystáte se na dovolenou nebo služební cestu? Nezapomeňte na cestovní pojištění byl publikován 8. září 2016 v 23.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...