Dovolená 2016 - kam se vydat a kde hledat letenky?

Tagy:  cestování, létání, zájezd, pobyt, letenky, léto, dovolená 2016, bundy, seznámení, partner, pojištění

Dovolená 2016 - kam se vydat a kde hledat letenky?

Léto se již blíží závratnou rychlostí a spolu s ním také plány na dovolenou. Děti budou mít konečně prázdniny, vy si po dlouhé době odpočinete od stereotypu a práce a načerpáte nové síly do dalších náročných měsíců. V\pravit se čas od času za hranice země a odpočinout si by mělo být automatické pro každého, neboť odpočinek patří k životu stejně jako potřeba vydělávat a starat se o rodinu. A kam to bude letos? Možností je několik a kromě chytání bronzu na proslulých plážích můžete také nakupovat nebo obdivovat architekturu.

Jaké vybrat letovisko? Vsaďte na jistotu

Výběr letní dovolené může být každoroční dilema, neboť nikde nemáte záruku krásného počasí, čistého moře a příjemného ubytování. V tomto případě se vždy vyplatí vsadit na osvědčené lokality, města a letoviska, která jsou všeobecně oblíbená a navštěvovaná. Ideální volbou je tak Francouzská riviéra, italské ostrovy Sicílie a Sardinie, turecká i řecká část ostrova Kypr, Malorka, Menorka, Ibiza anebo třeba břehy Portugalska. V těchto úchvatných místech na vás čeká blankytně modrá obloha, subtropické teploty a spousta zábavy a kultury, během které poznáte zajímavá místa a lidí a kdo ví, možná si najdete životního partnera nebo přátele.

Spojte dva pobyty v jeden

Pakliže milujete poznávání nových míst a existuje spousta oblastí, kam byste se ještě chtěli podívat, ale nemáte tolik času nebo financí, pak se snažte spojit dva pobyty v jeden. Místo toho, abyste v červenci letěli do Nice a za pár měsíců do Paříže, leťte nejprve do hlavního města Francie a po pár dnech, kdy se nabažíte Louvru a jiných skvostů, se vydejte do letního střediska. Během jedné dovolené tak navštívíte světově proslulé monumenty, v obchodních centrech nebo ve vyhlášených ulicích koupíte luxusní boty, stylové dámské bundy nebo prvotřídní kosmetiku a stejně tak si odpočinete na pláži a nachytáte bronz.

Kam se letos vydáte na dovolenou? Autor: Francesco CiriglianoKam se letos vydáte na dovolenou? Autor: Francesco Cirigliano

Výběr letenek nepodceňte

Při výběru zájezdu a cílové destinace také sledujte ceny letenek, které vám samotné rozhodování značně usnadní. Rozdíly totiž mohou být v řádu tisíců a pokud navíc letenky koupíte ještě teď, před zahájením letní sezóny, pravděpodobně vám zbudou finance ještě na zimní lyžování v Alpách. Nevyhýbejte se ani nízkonákladovým společnostem, které sice nemusejí vždy nabídnout prvotřídní komfort, nicméně jejich letenky jsou mnohdy takřka za hubičku, a to po celé Evropě.

Na co před odjezdem nezapomenout?

I tu nejdokonaleji zorganizovanou dovolenou může pokazit mnoho faktorů jako je odcizení nebo ztráta zavazadel, úraz a mnoho dalších nepředvídatelných událostí. Těm se ale můžete poměrně snadno a efektivně vyvarovat. Stejně tak, jako jste si v zimě zařizovali potřebné pojištění na lyžování, nechejte sebe, svoji rodinu a majetek pojistit i v případě letní dovolené nebo i krátkého eurovíkendu. Pojištění vás bude stát pár korun a jistota, že vám někdo kryje záda, je k nezaplacení.

Letenky do Paříže můžete sehnat velmi levně, autor: Moyan BrennLetenky do Paříže můžete sehnat velmi levně, autor: Moyan Brenn

Článek Dovolená 2016 - kam se vydat a kde hledat letenky? byl publikován 24. května 2016 v 01.45 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...