Lima za 12 047 Kč

Tagy:  létání, dovolená, pobyt, dovolená, zájezd, peru, lima

Sponzorované odkazy:

Lima za 12 047 Kč

Výhodou cestování je fakt, že se mu můžete neomezeně věnovat po celý rok. V zimních měsících zavítáte na hory nebo naopak do exotické oblasti. V létě do středomoří a na jaře nebo na podzim jsou ideální volbou prodloužené víkendy a jiné toulky po evropských městech. Jediné, co vás může limitovat, jsou finance nebo nedostatek času. Čas máte ve vlastních rukou, nicméně finance můžete ušetřit díky akčním letenkám. Ty vám umožní procestovat takřka celý svět za opravdu skvělé ceny. Chcete se podívat například do Jižní Ameriky? Pak neváhejte a využijte senzačních letenek od společnosti British Airways, a to již za 12 047 korun, včetně zpátečního letu.

Jižní Amerika je lákadlem pro všechny, kteří mají rády zábavu, teplé počasí, moře, památky a také temperament. Pakliže jste již znuděni Evropou a rádi byste poznali něco trochu jiného, pak se vydejte do překrásné Limy. Lima je hlavním městem Peru a zároveň také ústřední oblastí pro ekonomiku, finance, školství, obchod, kulturu a jednoduše vše, co je s hlavním a také největším městem spojeno. Zatímco jsou některé peruánské oblasti takřka pusté, chudé a panensky nedotčené, Lima je typickou metropolí splňující všechny předpoklady velkoměsta.

Autor: XauxaAutor: Xauxa

Hlavní město Peru se nachází 12 kilometrů od Tichého oceánu v úpatí pohoří And. I když se město nachází v Jižní Americe a jedná se o jedno z vůbec nejsušších měst na světě, průměrné teploty jsou zde okolo 23 stupňů. Nemusíte se proto obávat teplotních rekordů, které by vás omezovali v cestování a poznávání zdejší krajiny. Lima byla osídlena již roku 1 535, a to španělským vojskem v čele tehdejšího krále. Původní název města se jmenoval Ciudad de los Reyes neboli město králů. Málo kdo jistě ví, že už v roce 1 551 došlo k vůbec prvnímu založení Latinskoamerické univerzity, která se nacházela právě v dnešní Limě. Následovalo založení divadla, následně se přidala železnice a také spoustu historických památek, které v roce 1 988 vstoupily na seznam světového děditství UNESCO.

Pokud se v Limě bude nacházet, pak si rozhodně nemůžete nechat ujít historické náměstí Plaza de Armas, které je doslova přesycené překrásnými stavbami a památkami. Jednou z nich je například historický koloniální pomník, následuje radnice, Arcibiskupský palác s vyřezávanými dřevěnými balkony, katedrála a palác peruánského prezidenta. Líbit se vám dozajista bude také v peruánských čtvrtích čtvrtích Santiago de Surco, Magdalena, Miraflores a San Isidro, kde najdete domy a vily zdejší honorace.

Článek Lima za 12 047 Kč byl publikován 1. května 2016 v 13.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...