Už víte, kam na letní dovolenou? Co třeba Kypr?

Tagy:  cestování, kypr, letenky, levné letenky, seznamka, zájezd, severní kypr, kožené kabelky

Už víte, kam na letní dovolenou? Co třeba Kypr?

Léto je sice ještě v nedohlednu, ale než se nadějete, bude červen a před vámi každoroční otázka „Kam na letošní dovolenou?“. Pokud ji stejně, jako předešlé roky, budete řešit na poslední chvíli, pravděpodobně na vás zbudou méně lákavé oblasti nebo ty nejdražší pobyty, jejichž cena rozhodně neodpovídá kvalitě. Nebylo by lepší, strávit letní dovolenou na nezapomenutelném místě, a to za dostupné ceny? To vše a mnohem více vám zajistí dovolená na Severním Kypru.

Co od dovolené očekáváte?

Než si začnete dovolenou na léto vybírat, měli byste přesně vědět, co od ni vlastně očekáváte. Toužíte po brouzdání tropickým pralesem, zdolávání nejvyšších horských vrcholů, poznáváním architektonických skvostů nebo vás láká průzračné moře a nekonečné písečné pláže? Pokud je třetí volba tou správnou variantou, pak je Severní Kypr přesně tím místem, kde budete chtít strávit letní dovolenou, ať už se chystáte odpočívat s rodinou, přáteli nebo mužem ze seznamky.

Kam na letní dovolenou? Jedině na Kypr! Autor: disparkysKam na letní dovolenou? Jedině na Kypr! Autor: disparkys

Poznejte krásy Severního Kypru

Kypr již několik let patří k nejpopulárnějším turistickým destinacím a svoji popularitou předčil nespočet italských, španělských nebo francouzských letovisek. Zde se totiž snoubí naprosto vše, co k nefalšované letní dovolené patří. Na jedné straně je tu téměř nedotčená příroda s flórou a faunou, kterou u nás těžko najdete, nechybí moře jako z photoshopem upravených obrázků, pláže s bělostným pískem nebo hřejivými oblázky a samozřejmostí jsou i rozsáhlé možnosti ubytování v podobě luxusních hotelových komplexů, ale i rodinných apartmánů a bungalovů. Za zmínku pak samozřejmě stojí také kultura a historické památky, jejichž návštěvou si můžete zpříjemnit relaxaci na pláži nebo u přepychového bazénu. K letním dovoleným patří i večerní návštěvy přímořských měst s jejich typickou promenádou a trhy, kde seženete čerstvé koření, originální suvenýry nebo kvalitní kožené kabelky za skvělé ceny. Severní Kypr je zkrátka plný impozantních překvapení a jedno je nad Slunce jasné, nudit se zde rozhodně nebudete.

Famagusta – to je divoká příroda a úchvatné pláže

Severní Kypr má nekonečně mnoho krásných míst a jedním z nich je i o oblast Famagusta, která se do historie ostrova zapsala jako bohatý přístav, o němž se zmínil i spisovatel a dramatik William Shakespeare. Famagusta představuje kombinaci přímořského letoviska s divokou přírodou a historickými památkami, které naplní tužby a očekávání každého náročného turisty.

Kyrenia – kde jinde strávit nezapomenutelný večer?

Za zmínku bez pochyby stojí i malebné městečko Kyrenia na severním pobřeží, které se pyšní především romantickou scenérií místních kaváren, restaurací a kyperských barů na promenádě, která cizince láká k romantické večeři ve dvou a posezení nad výbornou skleničkou místního moku. A pokud se rozhodnete město navštívit přes den, čeká na vás prohlídka hradu z 10. století nebo den strávený na prohřáté písečné pláži.

Poznejte krásy Kypru. Autor: Krzysztof BelczyńskiPoznejte krásy Kypru. Autor: Krzysztof Belczyński

Článek Už víte, kam na letní dovolenou? Co třeba Kypr? byl publikován 26. ledna 2016 v 22.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...