Na pobyt v přírodě vyrazte s pytlem či vakem na sezení

Tagy:  cestování, létání, pytle, sedací pytle, vaky na sezení, sedací pytle pro děti, děti

Na pobyt v přírodě vyrazte s pytlem či vakem na sezení

Plánujete pobyt v přírodě, ať už je to týdenní stanování nebo jednodenní piknik? Takový výlet už dávno nemusí být jen o sezení na studené zemi, natož ležení na tvrdém povrchu. Existují totiž mnohem šikovnější a luxusnější varianty, než je klasická deka – jsou to pytle a vaky na sezení.

Sezení na sedacích vacích je krásně měkké a pohodlné – ale zároveň stylové. Vaky na sezení v poslední době získávají velkou popularitu. Můžete si je totiž vytvarovat přesně podle svých potřeb. Vyrábějí se v nejrůznějších designech, mohou připomínat věci, jaké vás jen napadnou. Sportovci jistě ocení pytle ve tvaru různých míčů. Také lidé, které baví design a jeho kombinování, si přijdou na své. K dispozici je totiž nepřeberné množství barev, tvarů a provedení.

Potěšíte i děti

Existují ale i speciální sedací pytle pro děti. Ty jsou o něco menší, aby vyhovovaly malému dětskému tělu, a jsou zdobeny dětskými motivy. Populární jsou především dětští hrdinové, ale i obrázky zvířátek či kombinace pastelových barev.

Pohodlí v jakémkoli prostředí

Pohodlí, které sedací vaky a pytle nabízejí, v přírodě určitě oceníte. Zvlášť, pokud jste se vydali kempovat s dětmi, váš stan stojí na nejhrbolatějším povrchu v širokém okolí a vy se ráno budíte naprosto rozlámaní a otočit se bez bolesti zad je pro vás něco nepředstavitelného.

Sedací pytle pro dospělé i děti, autor: kuponoSedací pytle pro dospělé i děti, autor: kupono

Možná právě namítáte, že vaky a pytle na sezení mají při pobytu v přírodě jednu velkou nevýhodu – na rozdíl od klasické deky je nesložíte do malého balíčku, který snadno uložíte na dno batohu. Je to samozřejmě pravda. Ale v dnešní době se jen málokdo vydá kempovat bez auta. Ani například stan totiž není zrovna nejlehčí věc a po pár kilometrech se pořádně pronese.

Využijete je i v interiéru

Sedací vaky a pytle ovšem mají jedno velké plus. Pokud si je pořídíte na cesty do přírody, nemusí to v žádném případě být jejich jediné využití. Vzhledem k tomu, jak jsou trendy a moderní, můžete je použít i do interiéru – skvěle vypadají v obývacím pokoji, ložnici či dětském pokoji. A věřte tomu, že se v nich u televize velmi příjemně lenoší. Něco takového s klasickou dekou vymyslíte opravdu jen těžko.

Pozor na nepoctivé výrobce

I to je důvod, proč jsou vaky a pytle na sezení v současné době tak oblíbené – pro své obrovské možnosti využití. A právě vzhledem k tomu se na trhu objevila celá řada výrobců. Ne všichni však nabízejí kvalitní zboží. Proto vybírejte opatrně. Důležité je především odpovídající plnění. Spousta výrobců se snaží šetřit na jejich kvalitě a důvod je jasný – vnitřek zkrátka není vidět. Zvolte vaky či pytle, které obsahují polystyrenové kuličky. Ty se totiž snadno a rychle přesýpají, díky čemuž je celý vak nejen měkký, ale především dokonale ergonomický. Z toho vás záda rozhodně bolet nebudou.

Článek Na pobyt v přírodě vyrazte s pytlem či vakem na sezení byl publikován 28. srpna 2015 v 17.00 v rubrice Společnosti a Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...