Pilotem svého volného času!

Tagy:  pilotem na zkoušku

Pilotem svého volného času!

ak je lákavý pohled na město z křídel ptáků. Působí bezstarostně a svobodně, když s lehkostí přelétají z místa na místo. Překonávání jednoho ze čtyř přírodních živlů se zdá být tak snadné. Šanci vidět svět ze zcela jiného pohledu nabízejí vyhlídkové lety.

S možností vzlétnout se setkáváme nejčastěji během zahraničních cest. V letadle přitiskneme tvář na malé okénko a pozorujeme, jak se vzdalujeme zemské půdě. Je to mizivý okamžik, který nelze příliš dobře uchopit. Odměnou nám může být pohled na mraky pohupující se v nepředstavi­telných výškách. Proč tedy nevyzkoušet vyhlídkové lety a prohlédnout si naše oblíbená místa z výšin? Na trhu je v dnešní době opravdu hodně možností.

Vyhlídkový let nejen jako dárek

Lety balonem, větroněm nebo letadlem. Dokonce pilotování letadla a akrobatické lety. To je dnes zcela běžná nabídka firem nabízejících zážitky. Jsou oblíbené zejména jako netradiční dárky pro naše blízké. Často se stávají dárky pro novomanžele nebo dárky k významným výročím. Napadlo vás někdy darovat vyhlídkové lety?

Pro mne samotnou se jedná o zážitky zcela neznámé a dlouho jsem si nedokázala podrobně vysvětlit, co si vše pod vyhlídkovými lety představit. Jako první mne zaujal let balónem. Jelikož se jedná o zážitek, který je možné absolvovat v 5 až 7 lidech, ihned bych se podělila s přáteli. Zážitky totiž nemusíte obdarovávat pouze ostatní, ale také sebe. Pokud vás některý zážitek nadchne a chtěli byste se ho účastnit, stačí oslovit své přátele a na koupi zážitku se dohodnout společně.

Letecké simulátory

Jelikož se sama bojím výšek, ale ráda bych okusila řízení letadla či vrtulníku, jsou pro mne ideální variantou zážitky na leteckých simulátorech. Nejedná se o skutečné lety, ale zážitek a pocit z letu je jako opravdový. Kabiny simulátorů jsou vytvořeny podle skutečných letounů a tak si můžete osahat ovládání nejen malého letounu Cessna, ale také třeba bojové stíhačky nebo velkého dopravního letadla Boeing 737, kterým známe z výše zmíněných letů na dovolené. Pilotem na zkoušku

Pilotem na zkoušku může být dnes každý. Pokud byste chtěli místo simulátorů absolvovat skutečný let a chopit se kniplu v reálném letadle, zvolte právě tento zážitek. Profesionální pilot instruktor vás provede celým přípravným procesem, seznámí s letounem a jeho ovládáním a s jeho asistencí pak let také absolvujete v pozici druhého pilota. Na výběr máte let s dalšími dvěma nováčky, ale také soukromé lety, kdy jste v letadle pouze vy a pilot.

Článek Pilotem svého volného času! byl publikován 17. června 2015 v 23.00 v rubrice Létání a PR články. Autorem článku je Martina Bečková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...