Portoriko s Air Europa za 13 671 Kč

Tagy:  létání, dovolená, amerika, usa, portoriko, exotika, karibik

Sponzorované odkazy:

Portoriko s Air Europa za 13 671 Kč

Cestování patří obecně k největším zálibám lidí na celém světě a pakliže i vy se k nim hrdě hlásíte, pak by byla veliká škoda se této své lásky vzdát nebo se ji nevěnovat naplno. Dříve bylo cestování o zahraničí velmi složité. Důvodem byla jednak politická situace v České republice a jakmile lidé cestovat mohli, pravděpodobně neměli dostatek financí. To se ovšem rapidně změnilo a dnes se turistice může aktivně věnovat prakticky kdokoliv, včetně seniorů a studentů, kteří obvykle, sami o sobě, příliš movití nebývají. Láká vás již delší dobu západní polokoule, přičemž Spojené státy americké máte již prozkoumány skrz na skrz? Pak se vydejte o trochu níže, a to konkrétně do překrásného a temperamentního Portorika, do kterého nyní, se společností Air Europa, odcestujete za senzačních 13 671 korun, a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních a skrytých poplatků.

Autor: Jaro NemčokAutor: Jaro Nemčok

Možná jste žili v domnění, že je Portoriko členem Střední či dokonce Latinské Ameriky, ovšem není tomu tak. Portoriko, španělsky Puerto Rico, neboli bohatý přístav, je oficiálně nezačleněným státem Spojených států amerických a nachází se v Karibském moři mezi ostrovy Hispaniola a souostrovím Malých Antil. Jeho rozloha není veliká, nicméně počet obyvatel sahá ke 4 milionům.

Portoriko je samo o sobě velmi zvláštním státem a oblastí, která je diametrálně odlišná od jiných amerických končin. Na ostrově žije minimum národnostních menšin, na což jsou zdejší Portorikánci náležitě hrdi a svoji komunitu si střeží a hlídají. Na obyvatele Portorika bylo vždy v USA hleděno jako na nižší radu, která v zemi nemá do dělat. Americké úřady se tak pokoušeli Portoriko začlenit do unie amerických států a oficiálně z ostrova udělat další americkou zemi. Portorikánci však, zcela překvapivě, tuto nabídku odmítli, a to nejenom kvůli daním, které by museli nově platit, ale také vzhledem k jejich cti, kterou jsou pověstní.

Dalším unikátním znakem je fakt, že se na ostrově mluví pouze a jenom španělsky, a to i za předpokladu, že je zde úředním jazykem stanovena angličtina. Tou se samozřejmě na všech úřadech domluvíte, nicméně zdejší obyvatelé anglicky nehovoří a pokud ano, můžete se setkat s jejich odmítavostí. Mnohdy také narazíte na menší restaurace nebo penziony, kde rovněž s angličtinou neuspějete. Obyvatelé Portorika jsou však velmi příjemní a přátelští lidé a turistů si váží, pakliže u nich nezabodujete s angličtinou a španělsky nehovoříte, jistě si budete rozumět, lidově řečeno ,,rukama a nohama".

Autor: Jaro NěmčokAutor: Jaro Němčok

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Portoriko s Air Europa za 13 671 Kč byl publikován 15. března 2015 v 18.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...