Kostarika - San Jose za 13 846 Kč

Tagy:  létání, dovolená, zájezd, pobyt, kostarika, střední amerika, levné letenky

Sponzorované odkazy:

Kostarika - San Jose za 13 846 Kč

Jaro se pomalu blíží a vy máte poslední šanci vydat se na hory. Co ale dělat, pokud byste raději jeli k moři a užili si koupání a opalování? Na dovolenou ve Středozemí si budete muset ještě několik měsíců počkat, neboť právě touto dobou jsou v populárních přímořských oblastech Evropy spíše jarní podmínky, nikoli letní. Nezbude vám tedy, než se vydat trochu dále a užít si tak pořádnou exotiku. Co takhle vypravit se například do impozantní Střední Ameriky, kde na vás čeká překrásné moře, teplo a temperamentní obyvatelstvo? Letenky do Kostariky seženete nyní za skvělých 13 846 korun.

Kostarika, nebo-li República de Costa Rica, v českém překladu znamená Bohaté pobřeží. Tento název nevznikl náhodou, neboť se středoamerická země pyšní neuvěřitelně krásnými přírodními podmínkami, které rozhodně stojí za dovolenou. Země je omývána břehy Tichého oceánu a sousedí s Nikaraguo a Panamou, které nejsou o nic méně lákavými turistickými oblastmi.

Kostarika patří k nejstarším státům Střední Ameriky. Prvně byla probádána španělskými conquistadory a objeviteli již v 16. století a v roce 1563 ji začalo kolonizovat Španělsko, přičemž se tak stala součástí guatemalského generálního kapitanátu. Samostatnou se Kostarika stala až roku 1821 a později pak 1838, kdy se rovněž stala členem Unie Středoamerických stá­tů.

Autor: EdalorzoAutor: Edalorzo

Prostředí Střední Ameriky je velmi nestabilní a nejisté, nicméně Kostarika si, jako jedna z mála, udržuje od roku 1902 demokratickou vládu. Lidé zde skutečně musí k volbám a v zemi následně vládne ta strana, kterou kostaričtí občané zvolili. Tento způsob vlády je v zemi velmi populární, lidé se méně bouří a obecně lze říci, že je Kostarika snad nejklidnější zemí Střední Ameriky. Ohromný zvrat nastal v Kostarice v roce 1948, kdy zde proběhla občanská válka. Ta trvala 2 měsíce a jejím výsledkem bylo trvalé rozpuštění armády. Kostarika tak dodnes nemá stabilní armádu, což je pro zemi, vzhledem k možným válkám, poměrně nebezpečná situace. Co se nepokojů v zemi týče, ty se tímto krokem ustálily.

Krajina je v zemi spíše hornatého původu. Podél hranice se táhnou celkem tři horniny, a to Cordillera de Guanacaste, Cordillera Central a Cordillera de Talamanca, přičemž zde leží nejvyšší hora Kostariky, která měří necelých 4000 metrů nad mořem. Pokud byste tuto horu chtěli zdolat, rozhodně se na výpravu nevydejte sami, nýbrž s místním občanem, který hory velmi dobře zná. Ve střední části se pak nachází takzvané Centrální údolí, kde žije drtivá většina kostarických obyvatel. Země je rovněž velmi bohatá na flóru a faunu. Z 51 procent je zalesněna, přičemž zde najdete nespočet rostlinných druhů, které se jinde, než právě ve Střední Americe, nevyskytují.

Stejně jako většina středoamerických a jihoamerických zemí, je i Kostarika živa z hospodářství. Přírodní a klimatické podmínky jsou zde více než příznivé, proto většina obyvatel hospodaří anebo pracuje v podnicích, které jsou spojeny s exportem a importem. Ústředními surovinami na vývoz jsou pak banány a káva, o které je známo, že je opravdu kvalitní.

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Autor: Armando MaynezAutor: Armando Maynez

Článek Kostarika - San Jose za 13 846 Kč byl publikován 8. března 2015 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...