Aegean Airlines - když chcete luxus

Tagy:  letecká společnost, létání, aegean airlines, řecko, aerolinie, aerolinka, soukromá aerolinie

Sponzorované odkazy:

Aegean Airlines - když chcete luxus

Leteckých společností je dnes na trhu neuvěřitelné množství a obyčejný člověk může mít opravdový problém, se orientovat. Letecká doprava je v mnoha případech jedinou možností, chcete-li se dopravit do vzdálenější destinace, do které osobním automobilem, autobusem či vlakem jednoduše nedojedete. Lidé chtějí na letenkách obvykle výrazně ušetřit a zaplatit za ně, pokud možno, co nejmenší obnos, neboť je přeci jenom lepší investovat do pobytu samotného. Pakliže vám ale i na průběhu cesty hodně záleží a potrpíte si na jistý luxus, pak Vás jistě zaujme letecká společnost Aegean Airlines, která splňuje veškeré požadavky nadstandardní aerolinie, jaké si jen dovedete představit.

Autor: ArcturusAutor: Arcturus

Letecká splečnost Aegean Airlines vznikla již v roce 1992, čili má za sebou značnou historii a nutno podotknout, že rozhodně není špatná. V roce 1992 vznikla v Řecku nejenom nová aerolinka, ta se ale vyznačovala především tím, že byla, na rozdíl od ostatních společností, soukromá. Ještě v témže roce začala aerolinie podnikat lety takřka po celé Evropě, za nedlouho se otevřela celému světu a nutno podotknout, že byla velmi úspěšná. Netrvalo dlouho a o dva roky později se Aegean Airlines spojila se společností Vassilakis Group of Companies, díky které se začaly podnikat charterové lety. Dovedete si představit levnější charterové lety, avšak v luxusní soukromé společnosti? Pak je to právě Aegean Airlines, kdo vám je může poskytnout. O několik let později pak firma, díky svému úspěchu, přivítala ve své letecké flotile nový typ letounu JET AVRO RJ 100, který u Aegean Airlines létá do dnes. Výhodou těchto letounů je fakt, že vlastní neuvěřitelně tiché motory, díky kterým mají cestující, po celou dobu letu, zajištěn maximální komfort a klid pro svůj nerušený spánek. V listopadu 2001 nastal u společnosti další průlomový krok, a to zavedení Business Class ve všech letadlech.

Velmi důležitým rokem, který změnil cestování leteckou dopravou, byl rozhodně rok 2003, kdy společnost Aegean Airlines přišla na trh s novou možností kupování letenek. Zatímco doposud byly přístupny pouze ve své papírové podobě, od roku 2003 si mohou turisté zabukovat elektronickou letenku přímo na stránkách a ve stejný moment ji také zaplatit. Letecká společnost Aegean Airlines se tak stala jedinou aerolinkou v Řecku, která by nabízela možnosti e-jízdenek, čímž se zase dostala o kousek vpřed.

Roku 2004 se společnost opět rozrostla o zbrusu nové a zase lepší letouny, a to o modely 13 Boeing 737 300/400 a 6 AVRO RJ100, které zajišťovaly tichý start a přistávání a naprosto komfortní let po celou dobu. Jestli se u některé aerolinie cestující opravdu kvalitně vyspí pak je to právě u společnosti Aegean Airlines. V roce 2008 se společnost mohla začít pyšnit velmi významným oceněním, a to ISO 14001, které deklaruje, že jsou letouny společnosti Aegean Airlines ekologické a životní prostředí podstatně méně závadné, než je tomu u společností, které osvědčení nevlastní. V roce 2013 se společnost předvedla opět s další novinkou, a to s rozšířenými ekonomickými letenkami GoLight and Flex, díky kterým si cestující mohou zvolit pohodlnější a přitom levnější let. Velikou poctou byl pro společnost rok 2014, kdy se Aegean Airlines stala nejlepší leteckou společnosti v Řecku.

Článek Aegean Airlines - když chcete luxus byl publikován 4. března 2015 v 17.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...