Jerevan s Alitalia za 6092 Kč

Tagy:  létání, společnost, jerevan, arménie, cestování, alitalia, levné letenky

Sponzorované odkazy:

Jerevan s Alitalia za 6092 Kč

Milujete cestování všeho druhu a žádná akční nabídka vám není cizí? Pak vás jistě potěší levné letenky od společnosti Alitalia, se kterými se tuto sezónu doslova roztrhl pytel. Nyní se můžete podívat například do překrásného Jerevanu, a to za senzačních 6092 korun. Tak na co ještě čekáte? Popadněte kufry a hurá za dobrodružstvím!

Jerevan je překrásným hlavním městem Arménie o rozloze 227 km² a s počtem obyvatel okolo 1 283 000. Jedná se tedy o takovou, trochu menší, Prahu. Historické město několikrát prošlo zničujícím zemětřesením, které si vyžádalo desítky tisíc obětí, ale také spousty škod. Paradoxně ty dnes dělají město atraktivní.

Město Jerevan patří k těm starším, neboť bylo vybudováno v 8. století, a to na velmi strategické hranici, kousek od tureckých hranic. Díky této chytré poloze zde začali zanedlouho projíždět kočovníci a obchodníci a Jerevan se tak stal ústředním místem mnoha obchodů. A jak to tak bývá, kde se obchoduje, tam jsou peníze. Jerevan proto po dlouhá staletí neuvěřitelně vzkvétal a měnil se v opravdovou metropoli.

Autor: aero-icarusAutor: aero-icarus

V době vlády sovětů krása Jerevanu trochu upadala a město přišlo v zapomnění, avšak ve 20. století zaznamenalo opětovný rozkvět a ve velkém zde začaly vznikat univerzity, nemocnice, divadla, akademie věd, galerie, muzea, ale také luxusní restaurace, butiky a v neposlední řadě nákupní centra a obchodní centra jakožto taková.

Dnes by Jerevan rozhodně nikdo nepovažoval za chudé či neatraktivní město, a proto byste se jej měly vydat důkladně prozkoumat.

Létejte s Alitalia

Jak již samotný název napovídá, Alitalia je opravdu italského původu. Letecká společnost vznikla již v roce 1946 a pro Italy je velmi oblíbenou a populární společností. Vzhledem k tomu, že vznikla těsně po válce, měla ideální půdu pro vznik prosperující firmy, což se také stalo. Alitalia zpočátku podnikala pouze vnitrostátní lety, poté se osmělila na cestování po celé Evropě a dnes se s touto věhlasnou společností můžete podívat do celého světa. V květnu dokonce do majestátního Jerevanu v Arménii, a to za neskutečných 6092 korun.

Článek Jerevan s Alitalia za 6092 Kč byl publikován 1. května 2014 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...