V dubnu na první evropskou dovolenou

Tagy:  cestování, létání, španělsko, malaga, levné letenky, barcelona, příroda, švédsko, stockholm

Sponzorované odkazy:

V dubnu na první evropskou dovolenou

Pokud je vaším největším koníčkem cestování, vybrali jste si dobře, neboť jej můžete provozovat opravdu po celý rok. V letních měsících si můžete dovolenou užít nejenom ve Středomoří, ale například na Lipně, v zimě vás přivítají jak Alpy, tak Krkonoše, no a po zbytek roku se buď vydáte za vzdálenou exotikou a nebo budete jezdit po poznávacích zájezdech, které nejsou o nic méně atraktivní než přímořská letoviska.

Duben je ideálním měsícem na cestování po Evropě, neboť můžete poznat doposud nepoznané, vydat se do oblíbených končin za skvělé ceny a díky příjemným jarním teplotám si užijete i přírodu. Pokud se chcete někam vypravit a nejste si jisti kam, máme pro vás pár zajímavých typů, které rozhodně stojí za zvážení.

Španělsko trochu jinak

Španělsko většina turistů navštěvuje kvůli subtropickým teplotám a úchvatnému moři, od od kterého vždy přijedete tak opálení, jako byste strávili týden na Bahamách. Ovšem Pyrenejský ostrov je víc, než jen teplo a dlouhé pláže.

Za zmínku rozhodně stojí majestátní město Barcelona, které je obzvláště v těchto jarních měsících skvostné. Teploty zde dosahují příjemných 20 stupňů, což je ideální na prozkoumání jedné z nejznámějších staveb Sarada familia. A pokud je vám stavení architekta Gaudiho blízké, podívejte se rovnou do Casa Mila a nebo místního a zároveň největšího parku, kde můžete strávit nejedno příjemné odpoledne.

Poznávejte krásy Evropy, autor: kywebPoznávejte krásy Evropy, autor: kyweb

Dalším skvostem Španělska je samozřejmě Malaga. Teď budete možná namítat, že právě sem jezdíte trávit dovolenou v hotelovém komplexu, avšak Malaga mimo jiné nabízí překrásné kopce s bohatou flórou, jež stojí za nejednu fotografii.

Se společností ČSA se nyní do Barcelony podíváte za skvělých 4 050 Kč.

Švédsko na vlastní pěst

Pokud se nebojíte studenějšího počasí, vydejte se rozhodně do Švédska, jež by za svůj život měl alespoň jednou navštívit snad každý. Švédsko je překrásnou zemí, kde se snoubí spousta protikladů. Na jedné straně drsná severská příroda, na straně druhé romantické fjordy. Pak jsou zde dech beroucí architektonické stavby moderní doby, ale také spousta historie, o které běžný Čech nemá ani ponětí. A zapomenout nesmíme ani na vstřícné obyvatelstvo a vynikající švédskou kuchyni, která překypuje zdravými rybami, zeleninou a samozřejmě tradičními masovými kuličkami.

Se společností ČSA se nyní do Stockholmu podíváte za 3 230 Kč.

Do Stockholmu za hubičku, autor: akaspedDo Stockholmu za hubičku, autor: akasped

Článek V dubnu na první evropskou dovolenou byl publikován 8. dubna 2014 v 18.00 v rubrice Letenky a Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...