Začněte plánovat letní dovolenou již v březnu

Tagy:  letní dovolená, cestování, pobyt, zahraničí, moře, letenky

Sponzorované odkazy:

Začněte plánovat letní dovolenou již v březnu

Ač teprve skončila zima a jaro je v začátcích, než se nadějete, budou zde hlavní prázdniny a před vámi opět každoroční otázka, kam na dovolenou. Pakliže začnete prázdninový pobyt řešit až v červnu, ne-li v červenci, na akční ceny a výhodné nabídky můžete rovnou zapomenout. S opozdilci počítá každá cestovní kancelář, každé ubytovací zařízení a také všechny aerolinie, proto zaplatíte plnou cenu. Chcete-li se vydat do oblíbené destinace za skvělé ceny, začněte dovolenou plánovat již nyní!

Kam se letos vydat?

Většina lidí začne dovolenou plánovat tak, že se celá rodina dohodne na vybraném letovisku a následně se z nabídek cestovních kanceláří vybírá ta nejvhodnější varianta. Pokud se ale hned na začátku omezit jen na pár možností, nikdy nemůžete narazit na tu opravdu nejvýhodnější. Zkuste letos zaujmout opačné stanovisko a nejprve prohlédněte všechny nabídky a až pak zbytku rodiny podejte své návrhy.

Plánujte včas, autor: persasaPlánujte včas, autor: persasa

Kde hledat?

Důležité je také vědět, kde správnou dovolenou hledat, neboť ne každý si je vědom, kde na akční nabídky vůbec narazit. Pokud se každoročně vydáváte do kamenného obchodu cestovní kanceláře a žádáte si katalog, děláte ohromnou chybu. Tyto společnosti si účtují také zprostředkovatelské služby, takže vás celá dovolená ve výsledku může stát až o 50 procent více, než kdybyste pátrali na vlastní pěst.

zaručeným rádcem je v tomto případě vždy internet, kde se to nabídkami jen hemží. Pokud budete hledat pečlivě a s rozvahou, můžete narazit na opravdu levné zájezdy, které nabízejí polopenzi, plnou penzi či dokonce all inclusive, dále pak luxusní hotelové komplexy s bazény a podobně. Nejlacinější dovolenou vždy najdete mimo klasické prázdninové termíny, kterými je samozřejmě červenec a srpen. Nebraňte se proto cestě v červnu nebo v září či dokonce v říjnu, kdy se ceny pohybují mnohdy opravdu nízko a přitom se jedná o totožnou kvalitu a na vlas stejné služby.

Pokud si dovolenou vyberete a zarezervujete již nyní, nejenom, že výrazně ušetříte, ale také se budete moci delší dobu těšit a žít s vidinou, že vás letní dovolená nemine.

Ušetřete peníze, autor: Ashwin CMUšetřete peníze, autor: Ashwin CM

Článek Začněte plánovat letní dovolenou již v březnu byl publikován 20. března 2014 v 12.00 v rubrice Letenky a Letadla. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...