Do Hamburku s ČSA za 2311 Kč

Tagy:  létání, hamburk, německo, čsa, pobyt, evropa, víkend, přístav, architektura, historie

Sponzorované odkazy:

Do Hamburku s ČSA za 2311 Kč

Milujete cestování po Evropě a stále zjišťujete, že se najdou překrásná místa a impozantní metropole, které jste doposud nenavštívili? Pak jistě zvažujete také ekonomickou stránku těchto cest, které rozhodně nejsou nejlacinějším koníčkem. Pokud se v cílové destinaci nechcete omezovat na výletech a večeřích, pak je dobré ušetřit alespoň na letenky, které bývají často zbytečně předražené. Německo je vyspělou a atraktivní zemí, která nabízí spousty lákadel, navštivte proto majestátní Hamburk a do již za skvělých 2311 korun.

Hamburk je oproti jiným německým městům tolik zajímavý především proto, že se nachází na břehu řeky Labe a jedná se o přístavní oblast, jež má určitý romantický nádech. A právě zde můžete svou prohlídku městem započít. Přístav vlastní samozřejmě spousty lodí, ale také několik pirátských kousků, které jsou opravdovým historickým skvostem. Můžete si zde také dopřát luxusní večeři a nebo se ubytovat ve stylovém botelu. Vzhledem k tomu, že je druhé největší německé město hanzovní lokalitou, brzy si povšimnete, že se téměř vše točí okolo přístavu a všeho s ním spojeného. To ale pro turisty rozhodně není na škodu, proto uznejte sami, kde jinde s prostředím tohoto druhu přijdete do styku. Velmi populárním cílem je věhlasné molo Landungsbrücken postavené v 19 století, které je dlouhé 700 metrů a nabízí překrásnou podívanou na vodu i panorama celého města. Jestli si někde pořídit nezapomenutelné fotografie, tak právě zde.

Do Hamburku za 2311 Kč, autor: czeightyfourDo Hamburku za 2311 Kč, autor: czeightyfour

Pakliže plánujete v Hamburku chvíli posečkat, měli byste navštívit jezero Alster, které vám poskytne nespočet možností, jak trávit volný čas. V letních měsících se zde můžete koupat a odpočívat, pronajmout si loďku nebo klasické šlapadlo a nebo si dokonce zaplatit kurzy potápění. Ke sportovní aktivitám v okolí jezera patří volejbal, badminton a nebo turistika. No a v chladnějším období, které panuje nyní, si užijete romantické procházky a případně běžkování.

Zatoužíte-li po nočním životě jak se sluší a patří, musíte navštívit nejznámější hamburskou čtvrť St. Pauli o velikosti přibližné Václavského náměstí. Oblast je zde neskutečně rušná, plna místních občanů, mladých studentů, ale také turistů lačnících po nových zážitcích. Zatímco večer tu na vás čekají přeplněné bary, ve dne se pokocháte architekturou, historií a dopřejete si chutný oběd v jedné z lepších restaurací.

hamburk je překrásným přístavem, autor: czeightyfourhamburk je překrásným přístavem, autor: czeightyfour

Článek Do Hamburku s ČSA za 2311 Kč byl publikován 28. ledna 2014 v 20.00 v rubrice Letenky a Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...