Belavia - běloruský skvost

Tagy:  letecká společnost, belavia, bělorusko, létání, letenky, firma, aerolinie

Sponzorované odkazy:

Belavia - běloruský skvost

Leteckých společností dnes existuje na trhu nepřeberné množství a proto není divu, že vám někdy výběr té nejlepší, dá pořádně zabrat. Koupě letenek se obvykle odvíjí od ceny a termínu, přičemž na kvalitu aerolinie obvykle nedbáte. To je ovšem chyba, neboť ač je letecká doprava považována za tu vůbec nejbezpečnější, přeci jen ve vzduchu vkládáte svůj život do rukou někoho jiného, a proto byste vždy měli vybírat s rozvahou a volit takové služby, na které je spoleh a se kterými budete na palubě letadla v klidu a pohodě.

Bělorusko obecně patří k nepříliš vyspělým zemím, což by pro váš výběr mohlo být dosti podstatné. I když tato země žije ještě v jakémsi postkomunismu a ne všechny služby nabízí na vysoké úrovni, letecká doprava je naprostým opakem. Bělorusové jsou si svých nedostatků vědomi a proto na své aerolinie kladou veliký důraz. S nejpopulárnější tamní společností, Belavia, se proto létat rozhodně nemusíte obávat.

Běloruská letecká společnost Belavia má své sídlo na mezinárodním letišti v hlavním městě země, čili v Minsku. Zde se uskutečňují veškeré lety a také přílety z jiných destinací. Aerolinie byla založena 5. března 1996 a ač nepatří k těm nejstarším firmám, mám jistou historii a zkušenosti, které se projevují na profesionálním přístupu. O tom, že se společnost stala úspěšnou ihned po svém startu svědčí také fakt, že se po roce, konkrétně 12. srpna stala významným členem asociace IATA, která se vyznačuje pouze lukrativním členstvím.

Dalším významným krokem byl pro společnost rok 1999, kdy uzavřela code-sharovou spolupráci s polským dopravcem LOT. Pod společnými křídly fungují do dnes a je vidno, že jim toto spojenectví svědčí.

O šest let později, tedy v roce 2005 pak Belavia uzavřela další code-sharovou spolupráci a tentokrát s českým dopravcem ČSA.

V současné době společnost Belavia zaměstnává na 1000 lidí a léta do 25 evropských destinací, přičemž jednou z nich je také populární linka Praha-Minsk a naopak.

Článek Belavia - běloruský skvost byl publikován 18. prosince 2013 v 16.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...