Aerosvit aneb vzhůru do oblak

Tagy:  letecká společnost, aerosvit, létání, cestování, let, levné letenky, letiště, ukrajina

Sponzorované odkazy:

Aerosvit aneb vzhůru do oblak

S leteckými společnostmi se za poslední roky doslova ,,roztrhl pytel" a laický zákazník tak může mít čím dál větší problém se v široké nabídce orientovat. Pakliže také patříte k běžným turistům, kteří služeb letiště využijí párkrát do roku a o jednotlivé aerolinie se příliš nezajímáte, snadno se vám může stát, že si jednak zakoupíte předražené letenky a nebo nasednete na palubu společnosti, o jejíž dobré pověsti lze dlouze polemizovat. I když je letecká doprava obecně nejbezpečnějším druhem transportu, přesto je dobré sázet na kvalitu a vybírat vždy to nejlepší. Další ze série slušných leteckých společností, se kterými se nemusíte obávat vzlétnout do oblak je Aerosvit.

Hned na úvod vás možná vyleká, že je letecká společnost ukrajinského původu, ovšem v tomto případě můžete od svých obav klidně upustit. Firma, jež byla založena 25. května 1994 má sídlo v hlavním městě, v Kyjevě, a pyšní se velmi dobrou pověstí solidní společnosti na úrovni. Vůbec první lety uskutečnila aerolinie již v dubnu 1994 a nebála se podívat daleko za hranice, konkrétně do Tel Avivu, Oděsy, Soluně a nebo do řeckých Athén. Na základě úspěchu tedy o rok déle své pole působnosti Aerosvit rozšířila i do Moskvu, kam let opět proběhl hladce. Později se společnost rozhodla vypravit ještě dále a začala létat do Bangkoku, kde dodnes využívá služeb letiště Suvarnabhumi.

S Aerosvit vzhůru do oblak, autor: BriYYZS Aerosvit vzhůru do oblak, autor: BriYYZ

Co se vlastnictví týče, ukrajinskému státu náleží 22 procent z firmy, dalších 40 procent vlastní nizozemská společnost Gilward Investment a zbylých 38 procent pak Aerotur – agentura pro leteckou dopravu a turismus. Společnost dnes zaměstnává okolo 1400 zaměstnanců, jedná se tedy o aerolinii střední velikosti.

I když je letecká společnost Aerosvit spíše menšího charakteru, může se pyšnit poměrně slušnou sbírkou letounů, kterých je konkrétně 16. Nechybí zde Boeing 737–200A, Boeing 737–300, Boeing 737–400, Boeing 737–500 a ani Boeing 737–300ER.

S leteckou společností Aerosvit se můžete podívat až do šedesáti zemí světa, mezi které lze zařadit třeba Čínu, Thajsko, Kanadu nebo USA, dále pak rozhodně Rusko, Indii, Brazílii a evropské destinace jako je populární Anglie nebo Francie. Mezi letiště, která Aerosvit navštěvuje patří i letiště Václava Havla v Praze.

Článek Aerosvit aneb vzhůru do oblak byl publikován 18. listopadu 2013 v 12.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...