Tipy na dovolenou ve Španělsku, Itálii a Francii

Tagy:  dovolená, Španělsko, Itálie, Francie, tipy, Boyard, pláže, lyžování

Tipy na dovolenou ve Španělsku, Itálii a Francii

Vyberte si z naší nabídky tipy na dovolenou, které jsou vám blízké, a rozhodněte se, kam vycestujete za sluníčkem či dobrodružstvím. Zajímavá místa doslova praskají ve švech. Zkuste temperamentní Itálii, slunné Španělsko nebo ovíněnou Francii.

Itálie

Hledáte vhodnou destinaci, pro vaši dovolenou? Taková dovolená v Itálii by mohla naplnit vaše tužby, přání, sny a očekávání. Itálie je temperamentní země mnoha tváří a možností. Na své si přijdou nejen milovníci čistého moře a prosluněných pláží, ale také ti, jež nepohrdnou procházkou po okolních horách. Cestování po okolí vám bude náramně utíkat, pokud si zapůjčíte kolo.
V Itálii na vás čeká nepřeberné množství úchvatných památek, které jsou nejčastěji vyhledávány právě turisty. Co třeba proslulé Náměstí svatého Marka nebo takové Koloseum? Na každém rohu, kam se vydáte, čekají zajímavá muzea, která ve vás nabudí příjemnou atmosféru a o místních regionech vám mnohé řeknou.
Co ještě by vás do Itálie mohlo nalákat? Co třeba taková italská kuchyně? Této celosvětově proslulé ňamce se jen tak žádná jiná kuchyně nevyrovná.

autor: Santana-freitasautor: Santana-freitas

Kampanie

Možná ne příliš známou oblastí jihu Itálie je tzv. Kampanie. Typická je svým působivými místy jako např. Capri, Neapolem, Vesuvem, Pompejemi, Ischiou a další. Pyšnit se může také pěstováním citrusových plodů a výrobě lahůdkových sýrů. I vy se můžete přijet podívat na to, jak se vyrábí sýr Mozzarella. Dominantou kraje je činná sopka Vesuv.
Tato lokalita je přitažlivá nejen díky sopce, ale také kvůli známému pobřeží chráněného přírodního parku Cilento. Vydejte se do ráje potápěčů a užijte si skvostný pohled na spoustu jeskyní.

Španělsko

Divoké Španělsko, prosluněné pláže, pálící slunce, krvavá corrida, bohatá historie, uchvacující maurské památky – to je Andalusie neboli nejkrásnější kraj celého Španělska. I vy se můžete vydat na dovolenou právě sem a strávit tak příjemné a nezapomenutelné zážitky. Dovolená ve Španělsku opravdu stojí za to.

Malaga

Přístavní město a také rodiště Pabla Picassa nebo také Antonia Banderase, věděli jste to? Pokud vás zajímá více, můžete zavítat do muzea Pabla Picassa, kde vstupné na stálou expozici vychází cca na 6 Euro. Přijde vám vstupné snad drahé? Vydejte se do muzea poslední neděli v měsíci, zhruba po 15 hod je vstupné zdarma. Malaga je proslulá zejména svými plážemi a pobřežím Costa del Sol, tzv. Slunečné pobřeží. Samozřejmě tu najdete i pár míst k navštívení. Zkuste pevnost Alcobaza, která se tyčí nad městem nebo také majestátný hrad Gibralfaro z 11. Století.

Francie

Dovolená ve Franci lze prožít různě. Buď sem můžete zavítat v zimě a užít si báječné lyžování, nebo v létě a zavítat na slunný jih omývaný Středozemním mořem. Země dobrého vína a skvělých sýrů je bohatá na historii. Ať už navštívíte hlavní město Paříž, Versailles nebo i méně známá městečka, nebudete zklamáni. Zajímavým místem, které byste měli při návštěvě Francie vidět, je například známá mohutná a nedobytná pevnost Boyard.

autor: Lapiautor: Lapi

Článek Tipy na dovolenou ve Španělsku, Itálii a Francii byl publikován 2. listopadu 2013 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...