Nejoblíbenější last minute - jak na ně a kam vyrazit?

Tagy:  last minute, last minute dovolená, zájezd, pobyt, moře, letenky, ubytování

Sponzorované odkazy:

Nejoblíbenější last minute - jak na ně a kam vyrazit?

S last minute zájezdy se v posledních letech ,,roztrhl pytel". Cestovní kanceláře se předhánějí s akčnějšími pobyty, letecké společnosti trumfují s letenkami doslova za hubičku a slevové portály překypují nabídkami, ze kterých se až tají dech. Není tedy divu, že se tak na eurovíkend či poměrně luxusní dovolenou k moři pro celou rodinu, dostaneme za velmi pěkné ceny. Otázkou ale zůstává, jak na ty opravdu nejlepší letenky a kam se vydat, aby vás dovolená vyšla na pár korun, aniž byste se omezovali.

Když se řekne levná dovolená, většina lidí si automaticky vybaví kemp, stanování, chatky, společné umývárny, popřípadě bungalovy pořádný kus od pláže. Co ale dělat, pokud po tomto typu dovolené zrovna netoužíte, ale přesto nemáte příliš prostoru pro rozhazování? Chce to zkrátka umět hledat a být chytřejší, než ostatní…

Nejdřív pobyt, pak dovolená

Drtivá většina ,,dovolenkářů" dělá jednu obrovskou chybu. Nad společnou večeří se shodnou, kam by se letos rádi podívali a pak začnou s urputným hledáním těch nejlevnějších nabídek. Pokud si ale řeknete, že chcete pouze do St. Tropez, vaše pole se značně zúží a vy jen těžko narazíte na last minute, který by se vyplatil. Nebylo by tedy lepší nejprve hledat a až potom se rozhodnout, zda si připlatíte za drahé letenky a nebo s 50ti procentní slevou, místo na pobřeží Francie, pojedete na překrásný jih Itálie?

Užijte si dovolenou snů levně, autor: Theme park momUžijte si dovolenou snů levně, autor: Theme park mom

Nehledejte balíčky, ale letenky

Laik toužící po dovolené otevře internetové stránky a prvně si najde nabídky cestovních kanceláří. Tento postup je ale rovněž špatný a především drahý, neboť právě ,,cestovky" si jakožto zprostředkovatel účtují vysoké provize. Hledejte proto prvně letenky na nízkonákladových linkách jako je EasyJet, Wizzair, Sky scanner a podobně, poté se zaměřte na samotné ubytování, kde už záleží pouze na vás, jestli se spokojíte s polopenzí, zainvestujete do All inclusive anebo si raději budete vařit.

Nejoblíbenější destinace?

Možná jste se rozhodli podívat do vyhlášené destinace proto, že vám o ni referovali známí, viděli jste reportáž či četli interaktivní článek. Ovšem právě populární letoviska bývají nejdražší, neboť je o ně veliký zájem, čili není důvod slevovat. Naopak méně známá zákoutí Středozemního moře, drobné ostrůvky a obyčejné hotely či apartmány nabízejí akce, o kterých se vám ani nesnilo a přitom nejsou o nic méně krásné, než reklamou propagované oblasti.

Hledejte chytře a s rozvahou, autor: Theme park momHledejte chytře a s rozvahou, autor: Theme park mom

Článek Nejoblíbenější last minute - jak na ně a kam vyrazit? byl publikován 25. června 2013 v 21.00 v rubrice Letenky a Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...