Alpy last minute

Tagy:  létání, dovolená, alpy, rakousko, itálie, hory, lyžování, ubytování

Sponzorované odkazy:

Alpy last minute

Zima je v plném proudu, Vánoce za rohem a než se nadějeme, jsou zde i jarní prázdniny a spolu s nimi obvyklá cesta na hory. Zvykem obvykle bývá do rakouských Alp vyrazit osobním automobilem, popřípadě autobusem, ale táhnout se se spoustou zavazadel, jídla a nezbytností až do Itálie, Švýcarska nebo Francie, může být opravdová otrava. Udělejte si vše jednodušší a pohodlnější, vydejte se vstříc dobrodružné ,,lyžovačce“ letecky. Teď vás pravděpodobně napadne myšlenka, kde na to všechno vzít, neboť i děti dnes něco stojí. Jistě vás potěší fakt, že již nyní seženete velice levné a akční last minute letenky do Alp a to samozřejmě i se zpáteční cestou. Tak na co ještě čekáte? Hledejte, rezervujte, balte a odlétejte!

Zalyžujte si jako nikde jinde, autor: dArvesZalyžujte si jako nikde jinde, autor: dArves

Proč dovolená v Alpách?

Proč se vydat na zimní dovolenou do Alp? Tak na to se může zeptat pouze někdo, kdo nevytáhl paty z rodné vesnice a krásy těchto hor nespatřil na vlastní oči. Jakmile totiž jednou Alpy, ať už rakouské či italské navštívíte, těžko budete chtít někam jinam a bohužel pohrdnete i Krkonošemi či krásnou Šumavou, která má větší kouzlo v letních měsících. Alpy vlastní stovky majestátních kopců sahajících až tisíce metrů nad moře. Prakticky po celém jejich obsahu jsou založená lyžařská centra a dráhy, ze kterého turismus jenom vzkvétá. Pokud si myslíte, že přijedete doprostřed ničeho, kde se najednou tyčí obří kopec s lanovkou, jste na ohromném omylu. Alpy jsou roky živy převážně z cestovního ruchu, těšit se tak můžete na překrásná, malebná městečka zářící neuvěřitelnou čistotou a přepychem. Těžko zde najdete oprýskaný dům, neuklizenou zahradu nebo snad nedej bože vysypanou popelnici. Obzvláště pro nás Čechy jsou Alpy rájem na zemi a pravděpodobně si budete připadat jako v Jiříkově vidění. Na tento luxus se však velmi snadno zvyká, o to hůř jej budete opouštět a vracet se do kruté reality. Díky tomu, že máme rakousko prakticky za humny je zde skvělé plus v podobě poměrně levné dovolené. Pakliže si odpustíte pětihvězdičkový hotel a nebudete mít problém si sem tam uvařit nebo navštívit restaurační zařízení, můžete celkem značně ušetřit. A kdyby vás náhodou omrzelo lyžování, vydejte se na dlouhou procházku po místních krásách či si pochutnejte na skvělé horské kuchyni.

Letenky

Do Italských Alp se nyní se společností Ryanair můžete vydat již za krásných 980 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

V Alpách si pochutnáte na výborných pokrmech, autor: russrocaV Alpách si pochutnáte na výborných pokrmech, autor: russroca

Nejlevnější letenky do Alp nabízí www.pelikan.cz

Článek Alpy last minute byl publikován 26. listopadu 2012 v 20.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...