Na Kanárské ostrovy snadno a levně

Tagy:  létání, dovolená, kanárské ostrovy, španělsko, příroda, moře, odpočinek, kuchyně

Sponzorované odkazy:

Na Kanárské ostrovy snadno a levně

Léto je sice pro tento rok nekompromisně za námi, ale na trochu toho slunečního svitu z exotičtější krajiny není nikdy pozdě. Pakliže si nepotrpíte na suchý Egypt a na zaoceánskou dovolenou do Thajska zkrátka nemáte peníze, vydejte za krásami Kanárských ostrovů, které vás uchvátí svým příjemným klima, překrásnou krajinou, sympatickým obyvatelstvem a především, levnou cenou letenek.

Kanárské ostrovy se pyšní rozmanitou přírodou, autor: rawshooter1Kanárské ostrovy se pyšní rozmanitou přírodou, autor: rawshooter1

Kanárské ostrovy, neboli lidově řečeno Kanáry jsou autonomní oblastí Španělska a leží v Atlantiku, poblíž Maroka a Sahary. Název vznikl z latinského ,,canis“, což znamená pes. A proč zrovna pes? Pojmenování se váže k bájné legendě, podle které ostrov staletí střežily monstrózní psi. Jak je to z původem názvu ostrovů už víme, ale vás bude jistě daleko více zajímat, jak zde vypadá příroda, která je neuvěřitelně pestrá. Nechybí sopečná měsíční krajina, písečné duny, palmové oázy ani nespočet kvetoucích rostlin a květin všeho druhu. Pokud si potrpíte na nápaditou Flóru, pak zde budete jako ryba ve vodě. Na Kanárských ostrovech se nachází jeden z největších a nejznámějších národních parků Španělska, zvaný Timanfaya, který při svých toulkách zemí rozhodně nesmíte minout. Kanárské ostrovy nejsou přelidněné ani nikterak rozlehlé, ale nudit se tu opravdu nebudete. V případě, že vás nelákají hotelové komplexy, můžete si vybrat menší apartmán či dokonce bungalov, kde si budete sami vařit a zkrátka si celkově budete vlastními pány. Drobnější kempy jsou vždy situovány blízko moře, uprostřed krásné krajiny, na pláži tak budete co by kamenem dohodil a pokud jste zvyklí sportovat, nic vám nezabrání k večernímu běhu, petangu, bedmintonu či beach volejbalu. Až se vám zasteskne po rušných ulicích, promenádách malebnými městečky, pravé zmrzlině či si budete chtít koupit na památku suvenýr, stačí se po vlastní ose dopravit do nejbližšího města. Jakmile zde budete, rozhodně si nenechte ujít místní atrakci v podobě flamenga a rozhodně okuste zdejší kuchyni. Španělé jsou stejně jako Italové horkokrevný národ, jejich jídlo je proto plné vášně a rozmanitých chutí, které ve vás nechají nezapomenutelné vzpomínky.

Letenky

Již nyní se se společností Wizzair můžete na krásné Kanárské ostrovy vypravit za neuvěřitelných 1322 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Ochutnejte místní pochoutky, autor: Janmi_Ochutnejte místní pochoutky, autor: Janmi_

Nejlevnější letenky na Kanárské ostrovy nabízí www.pelikan.cz

Článek Na Kanárské ostrovy snadno a levně byl publikován 10. listopadu 2012 v 14.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...