Nejlevnější letenky do Amsterdamu

Tagy:  Amsterdam, holandsko, země, město, hlavní město, architektura, kultura

Sponzorované odkazy:

Nejlevnější letenky do Amsterdamu

Pokud je cestování vaším velkým koníčkem a řídíte se filosofií, že poznávání jiných kultur není nikdy dost, co takhle zůstat pro jednou v Evropě a vypravit se za krásami Holandska, konkrétně do hlavního města. Země je proslulá překrásnými tulipány, větrnými mlýny a v neposlední řadě marihuanou, ale co vlastně víte o Amsterdamu?

První, co vás po příjezdu do města zaujme je zdejší rovina, do kopce půjdete opravdu zřídka kdy. Potrpíte-li si na památky a architekturu, budete nadšeni, neboť Amsterdam je znám svým stísněnějším centrem, díky kterému váš památkový okruh zvládnete za jediný den. Není nic horšího, než se nekonečné hodiny trmácet z místa na místo a přitom vidět naprosté minimum. I když se oblast nepochlubí typickou stavbou jako je u nás Pražský hrad, v Paříží Eiffelova věž a v Londýně parlament, Amsterdam poznáte ihned a za žádných okolností si jej nespletete s jiným městem. Tamní kanály a přes tisíc mostů tvoří jakousi síť a tím pádem nenapodobitelnou architekturu.

Amsterdam je město mnoha protikladů, autor: Moyan_BrennAmsterdam je město mnoha protikladů, autor: Moyan_Brenn

Nejrušnější část města je samozřejmě centrum s několika náměstími a královským palácem, jež je pravděpodobně největší turistická atrakce. Potkáte-li během své prohlídky hudebníky a zpěváky, nedivte se, zde je to naprosto běžné.

I když zde žije necelých 800 tisíc obyvatel, nudy se rozhodně nedočkáte. Holanďané v sobě mají špetku temperamentu, čehož si při vstupu do jakéhokoliv klubu nemůžete nevšimnout. Místní restaurace vám s radostí nabídnou tamní kuchyni, ale také francouzské, italské a v neposlední řadě belgické speciality, ke kterým patří především národní hranolky. Z amsterdamských občanů budete možná trochu v rozpacích. Jednou budou velice přátelští, podruhé nepříjemní a arogantní, po třetí vám nabídnou pomoc a nakonec k vám projeví nenávist vůči turistům. Amsterdam je zkrátka jedno z nejvíce protikladných hlavních měst Evropy a možná dokonce celého světa. Mějte se tedy vždy na pozoru, raději se vyhýbejte omamným látkám a užívejte si architektury, dobrého jídla a kultury.

Letenky

Amsterdam je velice navštěvovanou oblastí, proto není divu, že i v létě přišla nízkonákladová společnost Ryanair s akčními letenkami, které doslova berou dech. Do hlavního města Holandska se nyní podíváte za příjemných 1233 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Nechte se unést místními kanály, autor: Moyan_BrennNechte se unést místními kanály, autor: Moyan_Brenn

Článek Nejlevnější letenky do Amsterdamu byl publikován 28. července 2012 v 19.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...