Letenky do Šanghaje – poznejte čtrnáctimilionovou metropoli

Tagy:  letenky do šanghaje, šanghaj, čína, metropole, město, cestování, poznávací zájezd, létání, cena letenek

Sponzorované odkazy:

Letenky do Šanghaje – poznejte čtrnáctimilionovou metropoli

Ne každému je po chutí dovolená u moře a s ni spojený relax na pláži. Pokud i vy patříte k jedincům, jenž preferují poznávací zájezdy do mocných a světoznámých destinací, nechte se okouzlit fenoménem Šanghaj. Zda-li jste doposud zavítali pouze do evropských metropolí, budete uchváceni, neboť Čína skrývá taje neodhalené kultury, prazvláštní zvyklosti a při nejmenším zajímavou stravu. I místní obyvatelé ve vás budou budit spousty otázek, na něž budete chtít znát odpovědi.

Šanghaj je pravou metropolí Číny, autor: wuanq sinŠanghaj je pravou metropolí Číny, autor: wuanq sin

Možná jste žili v domnění, že hlavní město je zákonitě tím největším, avšak mnohdy tomu tak není a co se týká Číny, Šanghaj je co do rozlohy objemnější než Peking. Na ploše 5800 kilometrů čtverečních žije neuvěřitelných 14 milionů obyvatel. Můžeme tedy s jistotou tvrdit, že je zde poměrně přelidněno. Toto moderní velkoměsto leží na soutoku řeky Huangpu Jiang a známé Dlouhé řeky, jen kousek od Jihočínského moře. Šanghaj byla původně malá rybářská vesnička, avšak v průběhu staletí se mohutně rozrůstala a dnes představuje finanční a hospodářské centrum země. V Šanghaji je na mnoha místech vidět, jak se mísí minulost s moderní realitou. K vidění jsou zbytky zanikajícího starého čínského města, ale také britská a francouzská koloniální architektura. I přesto, že je Šanghaj poměrně bohatá co do počtu historických památek, zdaleka nepůsobí tak pokojně jako Peking. Její tvář je mnohem modernější, dynamičtější, honosnější a více prozápadní. V Šanghaji jsou k vidění všudypřítomné mrakodrapy, obchodní a administrativní centra a také nekonečné davy lidí, které neustále někam spěchají. Jakožto evropané si na zdejší chaos a neustálí stres čišící z každého koutu, jen tak nezvyknete.

Oproti Pekingu Šanghaj nenabízí tolik historických památek, avšak naleznete zde nespočet příjemných restaurací, kaváren, ale také parků plných zeleně a místní architektury. Na své si v městě přijdou také milovníci nakupování a módy, tu zastřešují nejrůznější obchodní centra se světoznámými butiky, ale také obchody, které jste doposud neviděli. Obdivovatelé moderní techniky se mohou svést nejrychlejším vlakem na světě, který jede až neuvěřitelných 400 kilometrů v hodině.

Letenky

Vzhledem k faktu, že se chystáte odcestovat do Asie, musíte počítat s trochu vyšší cenou letenek, než jste v Evropě zvyklí. Se společností Skyscanner se do atraktivní čínské Šanghaje podíváte již za 13 944 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Zavítejte do největšího města Číny, autor: daniel turnerZavítejte do největšího města Číny, autor: daniel turner

Nejlevnější letenky do Šanghaje nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Šanghaje – poznejte čtrnáctimilionovou metropoli byl publikován 19. června 2012 v 15.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...