Jak koupit nejlevnější letenky?

Tagy:  letenka, letadlo, internet, elektronické letenky, nízkonákladové letenky, letecké společnosti, nízkonákladové letecké společnosti

Sponzorované odkazy:

Jak koupit nejlevnější letenky?

Pokud čas od času někam letíte a letenky si kupujete sami, možná vás překvapuje, jak velké rozdíly mohou být v cenách letenek do jednoho cílového místa. A to nejen mezi různými leteckými společnostmi, ale rovněž u společnosti jedné. Jistě uznáte, že je opravdu zbytečné pořizovat si drahé letenky, když je můžete sehnat až o polovinu levněji. Věnujte výběru dovolené trochu více času a ušetřete několik tisíc korun.

Internet

Využívejte internetových obchodů. Jako asi vše i nákup letenky přes internet přináší výhody a nevýhody. Výhodou jsou levnější ceny, vyplatí se využívat zprostředkovatelů. Ti na jednom místě v reálném čase nabízejí letenky od mnoha leteckých společností. Tak si můžete vybrat opravdu tu nejlevnější letenku v daném okamžiku. Cena jednoho místa v letadle se může měnit i několikrát denně, proto si vymezte určitý čas a hledejte akční ceny.

Sledujte slevy a letenky na internetu, autor: persephoneSledujte slevy a letenky na internetu, autor: persephone

Malá letiště

Vyhledejte si okolní letiště. Mnoho zprostředkovatelů umožňuje i vyhledávání letů na nejbližších letištích v blízkosti odletového, či příletového místa. Přesunem na malé letiště lze ušetřit mnoho finančních prostředků za letištní poplatky, které jsou na menších letištích obvykle nižší. Menší letiště si vybírají i nízko-nákladové neboli low cost letecké společnosti. Buďte flexibilní v datech odletu – posunem dne odletu, či příletu případně i hodiny můžete ušetřit i několik tisíc a vyplatí se vyzkoušet různé alternativy.

Čím dříve tím lépe

Platí většinou pravidlo, že čím dříve si letenku objednáte, tím bývá levnější. Nevyužívejte pouze „nonstop“ lety, v případě zvolení letu například se dvěma přestupy můžete také ušetřit. Nevýhodou je delší čas strávený cestou a přestupování. Obzvláště vhodné je dát si dost času na přestup, protože by se vám mohlo stát, že se opozdíte na příletu a další spoj již nestihnete. S tím souvisí další faktor, který ovlivňuje cenu letenky.

Dva v jednom

Kupujte letenky v balících, koupě hotelového pokoje společně s letenkou můžete ušetřit mnoho finančních prostředků. Samozřejmě zamluvení hotelu přináší provizi agentuře, takže agentura může slevit na celkové ceně buď zlevněním letenky a nebo slevou ceny ubytování.

Článek Jak koupit nejlevnější letenky? byl publikován 3. června 2012 v 09.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...