Letenky do Birminghamu – za kulturou ještě dnes

Tagy:  Birmingham, anglie, velká británie, kultura, dovolená, zájezd, historie, muzeum, galerie, art galerie

Sponzorované odkazy:

Letenky do Birminghamu – za kulturou ještě dnes

Letní dovolená nemusí nutně znamenat odcestovat za oceán či k přímořským destinacím, pokud patříte k milovníkům kultury, dějin a anglického klimatu, vydejte se prozkoumat krásy Birminghamu, jenž se nachází takřka uprostřed Spojeného království. Svou rozlohou a počtem obyvatel, jenž čítá něco málo přes milion, nepatří k největším metropolím země, avšak přesto se může pyšnit nejrůznějšími prvenstvími v podobě vyspělé ekonomiky, historického centra a mnoho dalšího. Město je rušné ve dne v noci, proto si zde dozajista užijete.

Birmingham je, jak již bylo naznačeno, kosmopolitní a vzrušující město, kde se pořádá celá škála uměleckých událostí, nepřekonatelných koncertů, a divadelních představení. Je domovem symfonického orchestru City of Birmingham Symphony Orchestra a Birminghamského královského baletu. Birmingham je prostě městem světové kultury a v těchto směrech pravděpodobně převyšuje i majestátní Londýn. I když  první zmínky o městu sahají hluboko do historie, za svou současnou pozici veledůležitého centra nejen kultury vděčí metropole regionu West Midlands rozvoji, který byl nastartován průmyslovou revolucí v 18. století. Od tohoto období význam Birminghamu stále vzrůstal, až se z něj stalo průmyslové srdce celého Spojeného království.

Birmingham je centrem kultury a průmyslu, autor: steeve gooBirmingham je centrem kultury a průmyslu, autor: steeve goo

Kromě klasických baletních představení si posviťte také na místní muzea či Art galerii, kde najdete světově proslulá díla od 14. do 21. století a spoustu historických unikátů, které jinde nespatříte. Pokud vás více než umění zajímá věda, navštivte muzeum jménem Thinktank, součást moderního komplexu Millennium Point, ve kterém budete moci přijít na kloub vědeckým otázkám minulosti, současnosti i budoucnosti.

Možná jste nabyly dojmu, že je Birmingham město neustálého rozvoje, čili zde nenajdete příliš zeleně, opak je však pravdou. Stejně tak, jako se New York pyšní obřím Central parkem, v Birminghamu leží překrásný Sutton Park oplývající květinami, keři a zajímavými lavičkami. V blízkosti centra se nachází botanická a zoologická zahrada otevřena široké veřejnosti.

Letenky

S nízkonákladovou společností bmibaby se do anglického Birminghamu nyní podíváte za příjemných 1906 korun a to včetně letištních poplatků a zpáteční cesty.

Navštivte místní muzea a art galerii, autor: melanie followNavštivte místní muzea a art galerii, autor: melanie follow

Nejlevnější letenky do Birminghamu nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Birminghamu – za kulturou ještě dnes byl publikován 22. května 2012 v 20.15 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...