Letenky do Hanoi – poznejte Vietnam tak, jak ho neznáte

Tagy:  hanoi, letenky hanoi, letenky do hanoi, vietnam, země, dovolená, příroda, obyvatelé, město, doprava

Sponzorované odkazy:

Letenky do Hanoi – poznejte Vietnam tak, jak ho neznáte

Vietnam je v České republice prakticky odjakživa pokládán za méněcennou zemi, není se čemu divit, neboť na každém rohu vidíme občerstvení, potraviny či oděvy tamních obyvatel. Jejich hojný počet zde v nás automaticky vyvolává dojem, že je Vietnam chudý a tudíž nestojí za návštěvu. Opak je však pravdou, nejenom, že se oblast jižní Asie pyšní bohatou sklizní surovin všeho druhu, turistům nabízí nespočet pozitiv, která přímo vybízejí k dovolené. Příroda Vietnamu je takřka totožná s krajinou Thajska, které patří k nejnavštěvo­vanějším destinacím vůbec. Oproti zmiňované zemi však svým návštěvníkům nabízí přátelskou náruč, čisté klima, smaragdové moře a především, laciné ubytování a stravu. Sečteno a podtrženo, Vietnam je rájem na zemi.

Hanoi se stejně, jako celá země pyšní krásnou krajinou, autor: Wata MeHanoi se stejně, jako celá země pyšní krásnou krajinou, autor: Wata Me

Hanoi je sice město, nacházející se podél obou břehů Rudé řeky, svou rozlohou však spíše připomíná charakter vesnice, neboť nemá ani periferie. Prakticky ze všech stran město lemují rýžová pole, obyvatelé si tak na nedostatek surovin nestěžují. Vietnam celkově dominuje obrovskou spoustou zeleně a Hanoi není výjimkou, o čemž svědčí i místní parky plné překrásných stromů a křovin. Největším problémem města je zalidněnost, ta je na menší rozlohu jaksi nepřiměřená, tento nadbytek místních obyvatel se nejvíce odráží na dopravě. Město nemá finance na metro ani tramvaje, v provozu je pouze MHD, avšak ve velice nedostačujícím počtu a intervalech. Občané se tak mnohdy nedostaví do škol či zaměstnání. Automobily pro většinu místních nepřipadají kvůli vysokým cenám v úvahu, jediným řešením se tak staly motocykly, kterých je ve městě nespočet. Raní a odpolední Hanoi tak denně připomíná spíše motocyklové závody než běžnou dopravu.

Doprava sice není zrovna silnou stránkou města, avšak co se přírody týče, je z čeho vybírat. Hanoi je díky nulové nadmořské výšce a Rudé řece plná jezer, jezírek, stejně tak historických i kulturních památek, jenž stojí za podívanou. jednoznačně k největším lákadlům patří Ho Či Minovo mauzoleum, Ho Či Minův dům, prezidentský palác, pagoda Tran Quoc, divadlo vodních loutek, budova opery, chrám literatury a nespočet muzeí.

Letenky

Nyní se z pražského Ruzyně do vietnamské Hanoi podíváte za příjemných 9888 korun a to se společností Asianairlines. Letenky jsou samozřejmě se zpátečním letem a včetně všech letištních poplatků.

Město Hanoi se rozkládá podél obou břehů Rudé řeky, autor: Rachel ChamberMěsto Hanoi se rozkládá podél obou břehů Rudé řeky, autor: Rachel Chamber

Nejlevnější letenky do Hanoi nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Hanoi – poznejte Vietnam tak, jak ho neznáte byl publikován 9. května 2012 v 11.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...