Letenky na Kypr – za sluncem a teplem ještě dnes

Tagy:  Kypr, turecko, řecko, pláže, památky, počasí

Sponzorované odkazy:

Letenky na Kypr – za sluncem a teplem ještě dnes

Toužíte-li se podívat za slunečným a teplým krajem a přesto nechcete utratit veškeré své naspořené peníze, zkuste popřemýšlet o levných letenkách na překrásný Kypr. Turecký ostrov nacházející se ve středozemním moři vás uchvátí svou jedinečnou krajinou, teplým počasím a vlídným obyvatelstvem.

Kypr není samostatným ostrovem, přesněji řečeno jde o dvě republiky, které na část řeckou a tureckou rozděluje takzvaná zelená nebo také Attilova linie. Severní část je územím Severokyperské turecké republiky spravované Tureckem, zatímco jižní část je mezinárodně uznávaná Kyperská republika, která je členem Evropské unie a která drží suverenitu nad téměř celým ostrovem. A právě jižní území Kypru je čilou turistickou destinací, kam se z ČR hlavně jezdí.

Samozřejmostí zůstává, že se na Kypr vypravíte především kvůli teplému moři a bělostným plážím. Je nutno dodat, že krom rušných letovisek na jihu najdete na Kypru též méně frekventovaná místa, ba dokonce téměř panenská, a to v jeho severní, turecké části, zejména na dlouhém ostrovním výběžku Karpas. K nejoblíbenějším místům v současnosti patří jih, kde ke známým resortům patří Aggia Napa a nebo Nissi.

Na Kypru najdete spoustu skvostných hotelů, autor: tourmanNa Kypru najdete spoustu skvostných hotelů, autor: tourman

Počasí na Kypru a místní klimatické podmínky jsou typicky středomořské, léto je zde dlouhé, suché a teplé, zima bývá krátká a mírná. A kromě toho je Kypr znám i jako ostrov slunce, některé statistiky uvádějí, že sluníčko na Kypru svítí až 320 dní v roce, což je 4× více, než v České republice. Pokud tedy hledáte místo, kde byste si dosyta užili slunečních paprsků a modré oblohy, je pro Vás Kypr to pravé.

Jestliže vás omrzí lenošení na pobřeží, vydejte se na pěší nebo cyklistickou túru spojenou s průzkumem okolí a poznávání pokladů Kypru, třetího největšího ostrova ve Středozemním moři. Pestrá krajina pohoří a údolí stojí rozhodně za to. Cestou po horách můžete zavítat třeba do samého středu národního parku Troodos, kde se slavnostně tyčí klášter Kykkos.

Ani na Kypru nechybí místa spjatá s řeckou mytologií. Ostrov je prý rodištěm bohyně lásky, početí a krásy Afrodité. Sličná děva byla prý zplozena nedaleko dnešního letoviska Paphos. Symbolem jejího uctívání se stalo mnoho chrámů a budov v celém Řecku. Kypr není výjimkou, a tak v blízkosti Paphosu, asi 14 km při pobřeží směrem na jihovýchod, můžeme spatřit pozůstatky její dávné svatyně z 12. století před naším letopočtem, která se ve své době těšila velkému významu.

Letenky

S nízkonákladovou společností Wizzair se nyní na slunečný Kypr vydáte za příjemných 3144 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Kypr se pyšní překrásnou krajinou, autor: anna vallerKypr se pyšní překrásnou krajinou, autor: anna valler

Nejlevnější letenky na Kypr nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky na Kypr – za sluncem a teplem ještě dnes byl publikován 14. března 2012 v 15.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...