Letenky Kodaň – do Dánska za hubičku

Tagy:  Dánsko, kodaň, cestování, turistika, architektura, památky

Sponzorované odkazy:

Letenky Kodaň – do Dánska za hubičku

Královské Dánsko je atraktivní destinací především pro Evropany, kteří se zajímají o nevšední a unikátní architekturu, která je v celé zemi doslova hmatatelná. Dánsko se také pyšní pestrobarevnou přírodou, které si můžete užít dosytnosti nejenom v letních měsících. Pokud jste se rozhodli prozkoumat místní okolí skrz na skrz, rozhodně nezapomeňte navštívit i hlavní město, které vám jistojistě učaruje svým jedinečným kouzlem.

Hlavní a největší město Dánského království leží na východě země, zhruba dvacet kilometrů vzdušnou čarou od švédského pobřeží a v jeho metropolitní oblasti žije téměř dva milióny obyvatel. Díky naprosto dokonalé nížině, která je pro Dánsko tak typická, je i Kodaň skvěle vhodná pro stavbu nádherných hradů a zámků. Můžete se tak těšit ze středověkých staveb, kterých je v oblasti veliké množství.

Kodaň je rodištěm slavného H.Ch. Andersena, autor: copenhagenKodaň je rodištěm slavného H.Ch. Andersena, autor: copenhagen

První písemná zmínka o Kodani pochází z jedenáctého století a hlavním dánským městem se stala počátkem století patnáctého. Současná Kodaň je kulturním, obchodním, intelektuálním, vědeckým i sportovním centrem Dánska a je považována za jedno z ekologicky nejšetrnějších měst na světě.

Jak již bylo řečeno, na své si v krásném městě přijdou především milovníci moderní architektury. Překrásná budova knihovny, nazývající se Black Diamond se doslova nabízí k návštěvě a nejednoho nadšeného turistu dostala svou krásou do kolen. Zbrusu nová budova opery vám poskytne nejenom ojedinělou podívanou, ale také nevšední zážitek z kulturní akce.

Snad největším plusem hlavního města Dánska je možnost nekonečně dlouhých procházek napříč Kodaní. Pěší zóna Stroget nebo procházka jedním z mnohých parků, zámeckých i nezámeckých, vás znovu nabijí energií. Můžete nakupovat a nebo jen tak relaxovat, záleží na vás.

Letenky

I vzhledem k tomu, že Dánsko nepatří k nevyhledávanějším turistickým oblastem, letenky jsou velice levné a to nejenom v zimních měsících. Se společností Norwegian se do královské Kodaně podíváte již za krásných 1960 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků. Tato akce se opravdu vyplatí a je zcela jedinečná.

Kodaň je zvláštní svou architekturou, autor: cestujmepoevropeKodaň je zvláštní svou architekturou, autor: cestujmepoevrope

Nejlevnější letenky do Kodaně nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky Kodaň – do Dánska za hubičku byl publikován 19. února 2012 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...