Letenky do Peru – za kulturou dávných Inků

Tagy:  Peru, lima, historie, inkové, kultura, horniny, pohoří, zemědělství, hospodářství, bavlna, cukrová třtina, rýže

Sponzorované odkazy:

Letenky do Peru – za kulturou dávných Inků

Jižní Amerika je atraktivní nejenom svým tropickým podnebím, ale převážně tajemnou kulturou a historickými památkami, které opravdu stojí za poznání. Zvláště pro nás Evropany je tato oblast extrémně zajímavá, neboť tamní obyvatelstvo, zvyky a náboženské zaměření se liší o sto procent. V dřívějších dobách se zájezdy do latinské Ameriky zdály prakticky nemožné a nereálné, dnes se do těchto exotických končin můžeme podívat za příjemné peníze a strávit zde nerušené okamžiky se svými nejbližšími a užít si lenošení na pláži či poznávací výlety. Pokud patříte k nadšeným cestovatelům a evropská zákoutí vás již ničím nepřekvapí, vydejte se za krásami Jižní Ameriky, konkrétně do historického Peru.

Stavení dávných Inků, autor: espanoltravelStavení dávných Inků, autor: espanoltravel

Něco málo o Peru

jihoameriký stát, sousedící s Bolívií, Brazílií, Chile, Kolumbií a Ekvádorem se táhne od jihu na sever a obývají jej z poloviny přímí potomci dávných Inků. Vzhledem k faktu, že obyvatelé žijí skromným životem po vzoru svých předků a setkávají se s nezaměstnaností, země patří k nejchudším oblastem celého amerického kontinentu. Díky tomu zde není příliš rozvinutý cestovní ruch a vznikají politické nepokoje.

Stát je rozdělen na tři územní celky, přičemž západ tvoří poušť Atacama, která se pyšní písečnými dunami. Dále na jih je pobřeží převážně skalnaté se souvislým pásmem hor, ty lákají milovníky horolezectví ke zdolání. Celé Peru je spíše hornaté, než nížinaté, proto se zde příliš nedaří zemědělství ani hospodářství, nejvyšší hora, jmenující se Huascarán měří 6768 metrů.

Sice je Peru spíše tropické, ale vrcholky hor jsou pokryty sněhem, autor: perez03Sice je Peru spíše tropické, ale vrcholky hor jsou pokryty sněhem, autor: perez03

Díky velkému počtu hornin je peruánské klima rozděleno do několika podnebných pásů. Na pouštích při pobřeží Tichého oceánu je podnebí chladné a suché díky vlivu Huboldtova proudu. Sever země je spíše suchý a horký a příčinou je jev El Nino. V severovýchodní části země, která spadá do Amazonské nížiny, je po celý rok horké a suché klima. Hlavní město Lima je v lednových obdobích letní destinací, kdežto v červenci má pouhých 16 stupňů.

Nejrozšířenějším druhem obživy je v zemi pastevectví a pěstování obchodních plodin, jako je bavlna či cukrová třtina, na obživu obyvatelé Peru pěstují rýži. Neboť je země hornatého původu, zemědělstvím se uživí pouze okolo 20 % občanů.

Letenky

Peru se neřadí k typicky turistickým destinacím, proto nemůžete počítat s extra levnými letenkami. Aerolinie obvykle nabízejí letenky do Peru okolo 20 tisíc korun, avšak dnes přicházejí letecké společnosti se speciálními slevami a akcemi, pro které stojí za to vycestovat do latinské Ameriky. Aerolinka Iberia vám nyní nabízí nejlevnější letenky na trhu a to za 14 101 korun i se zpátečním letem a s přestupem v krásné Paříži.

Sněhové vrcholky a průzračné jezero, autor: perez03Sněhové vrcholky a průzračné jezero, autor: perez03

Nejlevnější letenky do Peru nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Peru – za kulturou dávných Inků byl publikován 18. prosince 2011 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...