Levné letenky na Maltu – za ostrovem rozmanité zábavy

Tagy:  Malta, ostrov, la valetta, kultura, moře, pláže, obchody

Sponzorované odkazy:

Levné letenky na Maltu – za ostrovem rozmanité zábavy

Letním měsícům definitivně odzvonilo a čeká nás dlouhá, mrazivá zima. Pokud se vám již teď zastesklo po sluncem provoněných plážích a hotelových službách, neházejte ,,flintu do žita“. Na dovolenou v příjemném prostředí středomořského ostrova není nikdy pozdě, dokonce ani v listopadu. Dovolená na ostrovních státech se řadí k nejatraktivnějším zájezdům díky jedinečnému ovzduší a téměř tropickým teplotám, vydejte se proto na pozdní odpočinek a užijte si ničím nerušený relax. Turistické sezóny jsou u konce, takže si dosyta užijete prázdných pláží a luxusních bazénů.

Průzráčné moře je dominantou ostrova, autor: escanci85Průzráčné moře je dominantou ostrova, autor: escanci85

Proč právě na Maltu?

Malta je ostrovem rozmanitosti a na své si zde přijde opravdu každý. Rodinám s dětmi poskytuje prvotřídní pobyt v penzionech a hotelích s bazény, nabízí all inclusive stravování a nenáročný vstup do moře s vodním rájem pro malé ratolesti. Postarší lidé důchodového věku si v klidné průzračné vodě zaplavou a studenti mohou navštívit nejeden bar a místní party, kde si dosyta zatančí a užijí noční život. Přes den není problémem pronajmout si automobil a projet různorodou krajinu křížem krážem, neboť ostrov je menších rozměrů. Zjistili jste, že vám chybí nákupy? V centru Malty na vás čekají butiky a obchody s originální módou, kde si určitě vyberete.
Moře je na ostrově přesně takové, jaké my Češi po dlouhá léta vyhledáváme. V prázdninových měsících je až neuvěřitelně horké, avšak s blížícím se podzimem se pozvolna ochlazuje, koupání v říjnu je na Maltě osvěžujícím zážitkem. Pláží zde objevíte nesčetně mnoho, ale ne všechny se pyšní bělostným hedvábným pískem. Některá pobřeží brázdí skalnaté útesy, na kterých lze odpočívat stejně tak dobře, jako na písku.
Malta spoustě turistům evokuje prostředí exotického Thajska či Malediv. Není se čemu divit, neboť moře je zde průzračně smaragdové a promenády jsou obklopeny ,,hejnem“ monstrózních palem. Ostrov si získal mnoho turistů také díky nevídané čistotě, místní občané a úřady se o ostrov důkladně starají, což jej činí zase o kousek lákavějším místem. V turistických letoviscích se setkáte s drobnými obchůdky a s útulnými restauracemi, jenž nabízejí prvotřídní místní speciality, po kterých vám na jazyku zbude slastná chuť místní kuchyně.

Písečných pláží je na ostrově pomálu, avšak skalnaté útesy najdete téměř všude, autor: zzmaurogrrPísečných pláží je na ostrově pomálu, avšak skalnaté útesy najdete téměř všude, autor: zzmaurogrr

La Valetta

Vzhledem k tomu, že v hlavním městě Malty docházelo v minulosti ke střetům nejrůznějších kultur, se Valetta stala místem s největší koncentrací historických památek na světě, kde na rozloze 55 ha uvidíte na 320 památek. Pro milovníky kultury a architektury je centrum ostrova doslova rájem na zemi. Díky této nevídané zdejší atmosféře starověku, byla La Valetta zapsána do světového děditství UNESCO. Jako rekreační lokalita není oblast zcela ideální, ale nezapomeňte ji při dovolené na ostrově navštívit.

Letenky

Zaměřte se na nízkonákladové letecké společnosti, s kterými se na ostrov dostavíte takřka za ,,pakatel“. S Wizzair na Maltu poletíte na pěkných 1377 Kč, ostatní aerolinie nabízejí letenky okolo 2 400 korun a výše.

Nejlevnější letenky do Anglie nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky na Maltu – za ostrovem rozmanité zábavy byl publikován 6. listopadu 2011 v 23.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...