Letenky do Turecka už nejsou problém

Tagy:  Turecko, Istanbul, letenky, Turkish Airlines, Lufthansa

Sponzorované odkazy:

Letenky do Turecka už nejsou problém

Turecko, další dovolenková země v řadě. Jak tedy sehnat jednoduše letenky, když se chceme vydat do Turecka sami?

Turecko a dostupnost

Turecko je docela překvapivě zemí, která má hustou síť letišť. Samozřejmě, pro lety z České republiky je nabídka relativně malá, ovšem pokud budeme ochotni letět s přestupem, máme šanci dostat se do hodně zajímavých koutů země.

V současné době je k dispozici 19 mezinárodních letišť, navíc k tomu ještě desítky letišť pro vnitrostátní lety. V Istanbulu najdeme letiště hned dvě plus jedno pro vnitrostátní linky.

Přímé lety do Turecka

Z Prahy se nabízejí v současnosti dvě přímé linky do Turecka – jedna na letiště Istanbul Atatürk, druhá do destinace Antalya. První linka je operována společností Turkish Airlines, let trvá od zhruba 2,5 hodiny. Přímá linka do destinace Antalya je operována společností SmartWings a podléhá sezónnímu provozu. Linky jsou zachovány po celý rok, v hlavní sezóně se vypravuje minimálně jedno letadlo denně. Let trvá minimálně tři hodiny.

Nepřímé lety s odletem z Prahy

Letů nepřímých s odletem z Prahy je celá řada a na výběr máme podstatně více destinací. Valnou většinu levných letů operují Turkish Airlines, místem mezipřistání bývá Istanbul. U nejběžnějších letů trvá cesta do cílové destinace již něco přes 5 hodin. K dispozici je samozřejmě celá řada dalších nepřímých letů, které jsou realizovány na základě spolupráce několika různých aerolinek. Obvykle se jedná o lety s mezipřistáním na některém z velkých německých letišť. I přesto, že se často jedná o nízkonákladové letecké společnosti, cena převýší cenu nabízenou Turkish Airlines. U některých spojů je navíc třeba čekat i více než 10 hodin, což je často důvodem k zajišťování ubytování v místě přistání. Také to výrazně prodlouží délku cesty do místa určení.

Odlety z Rakouska a Německa

Nabídka letů z Vídně a německých letišť je zajímavá, je možné se tak dostat prakticky kamkoliv. Nevýhodou však je, že valná většina letů opět počítá minimálně s jedním mezipřistáním. Hodně se zde setkáváme s lety realizovanými společnostmi Lutfhansa, Condor, Pegasus Airlines, TUIfly a opět Turkish Airlines.

Charterové lety

Jako u dalších výhradně dovolenkových destinací, i u tureckých letovisek je dobré volit charterové lety. Přínosem je jednak cílení do oblíbených destinací, kam linková letadla nelétají, také ale často zajímavější cena.

Nejlevnější letenky do Turecka nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Turecka už nejsou problém byl publikován 20. května 2011 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...